tromaktiko: Το “όχι” του Κουβέλη

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το “όχι” του Κουβέλη




Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, βλέπει τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων να…
φλερτάρουν επίμονα το νεοπαγές κόμμα του, το οποίο εμφανίζεται σταθερά πίσω, έστω και μακριά από τη Νέα Δημοκρατία, και προβάλλει ως το επικρατέστερο για να έχει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην επόμενη Βουλή.

Πολιτικός με μεγάλη εμπειρία, ο Φώτης Κουβέλης γνωρίζει ότι η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι ακριβώς ψήφος… συνειδητής επιλογής. Εδράζεται πρωτίστως στη δυσαρέσκεια της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, ένα σημαντικό κομμάτι της οποία στρέφεται, δημοσκοπικά τουλάχιστον, προς τη Δημοκρατική Αριστερά.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, ο Φώτης Κουβέλης έχει επιδείξει πολιτική προθυμία να υποδεχτεί στις τάξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς στελέχη του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, που είχαν συνδέσει τη διαδρομή τους με την περίοδο ηγεμονίας του Κώστα Σημίτη.

Ταυτόχρονα όμως, ο άλλοτε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος έχασε από τον Αλέξη Τσίπρα στην εσωκομματική μάχη ηγεσίας του Συνασπισμού, και εν συνεχεία αποχώρησε, για να ιδρύσει τη Δημοκρατική Αριστερά, γνωρίζει ότι η ψήφος προς το κόμμα του έχει εξαιρετικά ευμετάβλητα χαρακτηριστικά.

Σε μια δε πολωτική αναμέτρηση του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, είναι εξαιρετικά πιθανό η πραγματική δύναμη της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμπιεστεί, καθώς σημαντικό κομμάτι εκλογέων που δείχνουν σήμερα προδιάθεση να τη στηρίξουν, θα επαναπατριστούν στο ΠΑΣΟΚ.

Για τον λόγο αυτό, ο Φώτης Κουβέλης έσπευσε να διαψεύσει με κάθετο και κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που κυκλοφορούν περί του ενδεχομένου συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια προοπτική ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, και το κόμμα του θα κρατήσει διακριτικές αποστάσεις. Επιδιώκοντας να προλάβει τυχόν… διακοπή των διαρροών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα ψηφίζουν Δημοκρατική Αριστερά, και αύριο ενδεχομένως… το σκεφτούν.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!