tromaktiko: Αναγνώστρια απαντά στο Καρδιοχειρουργική ΑΓ. ΣΟΦΙΑ "ΚΛΕΙΣΤΟΝ"

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αναγνώστρια απαντά στο Καρδιοχειρουργική ΑΓ. ΣΟΦΙΑ "ΚΛΕΙΣΤΟΝ"



Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Noσ. Παίδων "Αγία Σοφία": Κλειστόν λόγω... Ψεύδους!Απαντώντας σε ανάρτηση για το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου της Ελλάδας (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_8139.html), θα συμφωνήσουμε κατ΄ αρχάς για το παράλογο και απαράδεκτο του γεγονότος που έλαβε χώρα εδώ και 5 μήνες (!) Να ενημερώσουμε όμως τον αναγνώστη για κάτι που είναι γνωστό στη συνείδηση των περισσοτέρων, παρά τις εμετικές προσπάθειες των ΜΜΕ να προβάλλουν το αντίθετο: Οι δικαιολογίες περί "ανεύθυνων γιατρών" είναι κατάπτυστες συκοφαντίες, επομένως το γεγονός του κλεισίματος του κέντρου, καθίσταται ακόμα πιο παράλογο αλλά και "ύποπτο".

Η ΕΔΕ που διεξήχθη και την οποία επικαλούνται ως σήμερα ο υπουργός κ. Λοβέρδος, ο διοικητής του "Αγία Σοφία" κ. Παπασάββας και ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΜΕΝΟ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΛΟΓΩ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. Και πώς να το αποδείξει, αφού αυτό το γεγονός ουδέποτε συνέβη!!!!! Κι ενώ υπάρχει το πόρισμα της ΕΔΕ που "καίει" όσους ενημερώνουν ψευδώς τον υπουργό, τολμούν, εντούτοις, να κρατούν το κέντρο ακόμα κλειστό! Και διερωτόμαστε: με ποια δικαιολογία πλέον, αφού οι λόγοι εξέλιπαν; Και επειδή δεν "βόλεψε" το παραμύθι περί "ναρκωμένου παιδιού", κατασκεύασαν στα γρήγορα και 2-3 γελοίες κατηγορίες (όλες τραβηγμένες από τα μαλλιά!!!) και έστειλαν στο πειθαρχικό, ποιους; Τους γιατρούς τους οποίους όλοι οι γονείς εμπιστεύονται και υπερασπίζονται από την αρχή αυτής της σκευωρίας. Για τις δε γελοίες κατηγορίες, οι καταξιωμένοι στη συνείδηση του κόσμου, γιατροί, απειλούνται ακόμα και με στέρηση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος και απόλυση!
Τι έχει να μας πει ο κ. Λοβέρδος για όλα αυτά; Είδε ποτέ ο ίδιος το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο επικαλείται για να κρατά ομήρους, 5 ολόκληρους μήνες, τόσα καρδιοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους; Άκουσε ποτέ τις κραυγές αγωνίας που του φωνάζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι οι γιατροί αλλά η επί 2 χρόνια, σκόπιμη υποστελέχωση του κέντρου από τη διοίκηση του "Αγία Σοφία";

Ο δε Διοικητής κ. Παπασάββας, ενώ έχει ενημερωθεί από το Συνήγορο του Πολίτη, ήδη από τις 27 Νοεμβρίου, για αναφορές γονέων που καταγγέλλουν τις βαρύτατες ευθύνες του για το κλείσιμο του κέντρου και τη διακύβευση της υγείας των καρδιοπαθών παιδιών, μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση έχει δώσει!

Πού βρίσκεται η δικαιοσύνη; Μήπως, επιτέλους, πρέπει να παρέμβουν Εισαγγελείς γιατί το θέμα παρατράβηξε;
Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!