tromaktiko: «Θέμα κορυφαίας προτεραιότητας για την ανάπτυξη, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Θέμα κορυφαίας προτεραιότητας για την ανάπτυξη, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»



Το ελληνικό success story, της επιτυχούς δηλαδή έκβασης του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, παρουσίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC...
ο Ε. Βενιζέλος βλέποντας ένα νέο σημείο εκκίνησης για την ελληνική οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε αισιοδοξία για καθολική συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων που υπάγονται στο διεθνές δίκαιο, μετά την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 23 Μαρτίου κάνοντας λόγο μοναδική και επωφελή προσφορά. «Πρόκειται για μία απολύτως εποικοδομητική πρόταση όχι μόνο από την πλευρά της Ελλάδας αλλά και από την πλευρά του αποκαλούμενου δημόσιου τομέα» σημείωσε.

Καμία ανησυχία από την ενεργοποίηση των CDS

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία η απόφαση του ISDA (Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων) να χαρακτηρίσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιστωτικό γεγονός.

«Η ενεργοποίηση των CDS είναι κάτι εσωτερικό. Είναι ένα είδος deal ανάμεσα σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Δεν είναι κάτι σημαντικό για μας ως πραγματική οικονομία» ανέφερε.

Χαρακτήρισε θέμα κορυφαίας προτεραιότητας για την ανάπτυξη την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Το πρώτο εργαλείο για την ανάπτυξη και την ευημερία είναι η αναγκαία ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην έντονη φημολογία περί τρίτου πακέτου βοήθειας λέγοντας ότι το επιτυχές PSI, συνιστά καλό επιχείρημα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τώρα, ανέφερε, μπορούμε να πείσουμε την αγορά.
greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!