tromaktiko: Η απιστία στη σχέση, κατά την άποψη αναγνώστη

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η απιστία στη σχέση, κατά την άποψη αναγνώστη



Μια σκέψη που περνά απ’το μυαλό κάθε ανθρώπου που έχει συνάψει ερωτική σχέση μ’έναν άλλο, είναι η απιστία.Οι μορφές της..Πάμπολλες. Οι συνέπειες; Ολέθριες...Γιατί λοιπόν να παρουσιάζει κάποιος ένα σπάνιο και ιδανικό για τις μέρες μας χαρακτήρα, ενώ πρόκειται να τον αναιρέσει με μια κίνηση; Η απάντηση σ’αυτό είναι η εξής: Αν η σχέση ξεκινά με βάση τις σεξουαλικές επιδόσεις τότε αργά ή γρήγορα όταν αυτές θα γίνουν δεδομένες, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την απιστία ή τον χωρισμό. Το άσχημο είναι ότι στην πληθώρα των απαντήσεων στο παραπάνω δίλημμα βρίσκουμε την απιστία και όχι τον χωρισμό, και αυτό διότι δεν «νοείται» να χάσει κάποιος το σίγουρο..Το μήνυμα στο κινητό του καλημέρα και καληνύχτα, την μοναξιά..Αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αδυναμίες της ψυχής και έλλειψη ειλικρίνειας..Είναι προτιμότερο να πέσουν οι μάσκες στις δύσκολες αυτές αποφάσεις και τα συναισθήματα να γίνουν κομμάτια, παρά να κρύβεται ο ένας πίσω απ’το δάχτυλο του άλλου. Είναι προτιμότερο να ξεχάσει ο ένας την ύπαρξη του άλλου, απ ΄το να μπει τρίτος στην σχέση που χτίσανε οι δύο, είτε αυτή είναι βραχυχρόνια, είτε μακροχρόνια. Στην δεύτερη περίπτωση, αυτή της μακροχρόνιας σχέσης η απάντηση στο αν θα εμφανιστεί η απιστία κατ’εμέ είναι όχι. Είναι βέβαια τεράστια η δυσκολία αυτό να γίνει πράξη, γιατί απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις που ξεπερνάνε τα ανθρώπινα μέτρα.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άτομα που ξεχωρίζουν από τη μάζα.

Για να σας το πω πιο απλά. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ρωτούσε πριν 200 χρόνια: Άραγε θα είναι ποτέ δυνατόν να πατάμε ένα κουμπί και να έχουμε φως χωρίς να χρειάζεται να γεμίζουμε τις λάμπες πετρέλαιο; Η απάντηση θα ήταν ΝΑΙ είναι δυνατόν να γίνει αυτό, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται να βρεθεί ένας Edisson να το κάνει πράξη. Και πράγματι βρέθηκε. Πολλοί το σκέφτηκαν, αλλά μόνον ΕΝΑΣ ξεπέρασε τα ανθρώπινα μέτρα και το υλοποίησε. Έτσι και με τις σχέσεις.Αν είσαι τυχερός και βρεις τον δικό σου Edisson, τότε όσο μακροχρόνια και αν είναι η σχέση δε θα πληγωθείς ΠΟΤΕ.

Δυστυχώς όμως μάλλον σπανίζουν οι Edisson. Όχι μόνο στην εποχή μας αλλά διαχρονικά. Αν βρεις έναν άνθρωπο που να μπορεί να σου πει αυτό που λέω στην υπογραφή μου και ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, τότε βρήκες και τον Edisson και το φως σου. Και ποτέ ξανά στη ζωή σου δε θα φοβηθείς το σκοτάδι που σε ρίχνει μια βρώμικη συμπεριφορά, όπως η απιστία. Απ’την άλλη, στις «μικρού μήκους» σχέσεις η απιστία έρχεται από επιπολαιότητα του ενός καθαρά και μόνο. Εν τέλει, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον άλλο ότι λόγια και αν ειπωθούν, στα δύσκολα θα φανεί αν άξιζε η επιλογή μας ή όχι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!