tromaktiko: Μυρίζει μήπως εκλογές;

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μυρίζει μήπως εκλογές;



Την χρηματοδότηση της διαμόρφωσης του παλαιού δημοτικού σχολείου της Νέας Επιδαύρου σε Μουσείο το οποίο θα στεγάσει και θα αναδείξει το... ιστορικό και αρχειακό υλικό της Α' Εθνοσυνέλευσης στο πλαίσιο της οποίας, θυμίζουμε, ότι ορίστηκε η πολιτική ύπαρξη και ανεξαρτησία της Ελλάδας, αναλαμβάνει η Ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με την σχετική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Βουλής και του Δήμου Νέας Επιδαύρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 χρόνων από το μεγάλο αυτό εθνικό γεγονός, το κοινοβούλιο θα χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ τις εργασίες για την ανακαίνιση του παλαιού δημοτικού σχολείου και τη διαμόρφωσή του σε Μουσείο ενώ ο κ. Πετσάλνικος δεσμεύτηκε και για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση προκειμένου να πραγματοποιηθούν αισθητικές παρεμβάσεις και στην κεντρική πλατεία υπό την καθοδήγηση και την αυστηρή επίβλεψη αρχαιολόγων.

Το πιο... ενδιαφέρον πάντως είναι ότι κάθε χρόνο θα πραγματοποιείται συμβολικά μία ανοικτή συνεδρίαση Διαρκούς Επιτροπής του Κοινοβουλίου, παρουσία φορέων.

Η οποία επιτροπή προφανώς θα επιλέγεται κατόπιν κληρώσεως αφού σε διαφορετική περίπτωση οσφρίζομαι αδυσώπητη μάχη μεταξύ των βουλευτών για ολίγες ημέρες ανάσας μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!