Τον μπελά της βρήκε η Αστυνομία από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, χωρίς να υπάρχει αναφορά για εξαφάνιση πύθωνα από ιδιώτη ή κατάστημα. Στην περιοχή και ερπετολόγοι για να συμβάλουν στις έρευνες ανεύρεσης του...
Τα μόνο βέβαιο γύρω από την ιστορία του πύθωνα μέχρι στιγμής είναι ότι έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Αστυνομία Αμμοχώστου, καθώς τα τηλέφωνα και τα σενάρια που φθάνουν κοντά της, είναι καταπληκτικά, ενώ ο άφαντος μεγάλος όφις μετρά και το πρώτο του «θύμα».
Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που αργά το απόγευμα της Τετάρτης μάζευε την μπουγάδα της νύ φης της σε οικία στην περιοχή της «Λίμνης» προς Σωτήρα, όταν ξαφνικά είδε ένα μαύρο πράγμα να κινείται στην τσιμεντένια επίστρωση της αυλής. Πέταξε την κούπα με τα ρούχα και πανικοβλημένη έτρεξε να μπει στο σπίτι με αποτέλεσμα να γλιστρήσει στα σκαλιά της βεράντας και να κτυπήσει στο πρόσωπο και τα γόνατα. Στις κραυγές της προσέτρεξε ο γιος της που ήταν στο σπίτι και την περιμάζεψε. Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα εξέλαβε μαύρο καλσόν (κολάν) που το είχε πάρει ο άνεμος ως τον πύθωνα που αναζητούν στο Παραλίμνι, γεγονός που την κατατρόμαξε και είχε συνέπεια τον τραυματισμό της.
Η ιστορία και η εκδοχή…
Η υπόθεση έχει την αφετηρία της προ δεκαπενθημέρου. Κάτοικος Παραλιμνίου που κινείτο στην περιοχή του ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου αργά το βράδυ, φέρεται να είδε τον πύθωνα δύο μέτρων να κυνηγά σκύλο. Αρχικά άρχισε να λέει την ιστορία σε φίλους του, που τον παρότρυναν προχθές Τετάρτη να το αναφέρει στην Αστυνομία.
Ωστόσο, η επιστημονική άποψη που έχει η Αστυνομία είναι ότι οι πύθωνες κινούνται σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου και σίγουρα δεν μπορούν να κυνηγούν σκύλους και μάλιστα μεγαλόσωμους. Επίσης, ούτε από καταστήματα που πουλούν πύθωνες ή κάποιο ιδιοκτήτη αναφέρθηκε απώλεια.
Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή για την υπόθεση. Κάποιοι μιλούν για ένα σκύλο που λύθηκε με το σχοινί του και έτρεχε στους δρόμους της περιοχής. Και ίσως με τα φώτα το βράδυ να δημιουργήθηκε η σχετική εικόνα στον άνθρωπο που ανέφερε την υπόθεση. Αλλά και πέραν όλων αυτών, αρκετοί στο Παραλίμνι μιλούν και για «αθκειασάρηδες» που έκαναν τον «ψύλλο κάμηλο» ή και για το ενδεχόμενο ο υποτιθέμενος πύθωνας να ήταν ένα γερασμένο νερόφιδο ή ακόμα και μαύρο φίδι, «περβολάρης», που απλώς έλαχε να διασταυρώνει τον δρόμο ξοπίσω του σκύλου, που ίσως να ήταν και η αιτία που ξεσήκωσε την ιστορία.
Πάντως εκ των πραγμάτων και εκ των διαστάσεων που προσέλαβε η ιστορία με τον πύθωνα στο Παραλίμνι, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, με την ελπίδα κάποια στιγμή- εάν όντως υπάρχει πύθωνας- να λάβει την πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και παγίδευσή του.