tromaktiko: Ψηφοδέλτιο ΝΔ: Ένα Ελληνικό αριστούργημα...

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ψηφοδέλτιο ΝΔ: Ένα Ελληνικό αριστούργημα...



Τι θα έλεγες αν σου έλεγα πως υπάρχει ένα μέρος όπου οι ανθρώπινες πράξεις δεν έχουν καμία σημασία; Όπου ό,τι κι αν κάνεις δεν έχει καμία συνέπεια; Το φαντάζεσαι; Να είσαι, ας πούμε, πολιτικός,...
και να κάνεις μια τεράστια κουτσουκέλα, να καταδικάσεις το κόμμα με το οποίο πολιτεύεσαι, να καταδικάσεις τον εαυτό σου στην ανυπαρξία, να σε καταδικάσει με τη σειρά της η ιστορία, και παρ’ όλα αυτά να καταλήξεις αρχηγός κόμματος και να διεκδικείς την πρωθυπουργία σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της χώρας σου;

Ε, υπάρχει μια τέτοια χώρα. Είναι αληθινή. Και σ’ αυτή τη χώρα όλα είναι δυνατά, κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Όσα λάθη κι αν κάνεις, όσο διεφθαρμένος και ποταπός ή απλά ανίκανος και κουτός κι αν είσαι, δεν έχει καμία σημασία. Καμία συνέπεια!

Εδώ είναι η Ελλάδα! Συγκεκριμένα, η Ελλάδα που περιγράφεται από τα 400+ ονόματα των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Τι χώρα! Τι μέρος μαγικό.

Ένα μέρος όπου οι ψηφοφόροι έχουν τη μνήμη χρυσόψαρου και οι πολιτικοί την ηθική Καπόνε. Παραμυθένιο.

Ήσουν δήμαρχος πανθομολογουμένως αποτυχημένος και καταγέλαστος; Έφυγες μετά από μια θητεία, κακήν κακώς, αφήνοντας πίσω μουρμούρες για κατασπατάληση και καταχρήσεις; Άφησες ακριβώς τα ίδια πίσω σου κατά τη θητεία σου στο Υπουργείο Υγείας; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Είσαι υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη.

Είχες μπλέξει ΚΑΙ στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, ΚΑΙ στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ΚΑΙ έφερες με παράνομη μεταγραφή το παιδί σου σε Πανεπιστήμιο της αρεσκείας σου (και παραιτήθηκες μόνο για το τελευταίο); ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ γίγα Σάββα «σιγανοποταμάκη» Τσιτουρίδη, κουμπάρε των κουμπάρων: Είσαι υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς.

Είχες ανάμειξη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Ποιο σκάνδαλο; Δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο. Θυμάται κανείς κανένα σκάνδαλο; ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, Πέτρο Δούκα και Ευάγγελε Μπασιάκε.

Είχες ανάμειξη στη μαγική «τύφλωση» εκατοντάδων υγιέστατων Ζακυνθινών που απολάμβαναν σχετικών επιδομάτων για πολλά χρόνια, Νομάρχη Διονύσιε Γάσπαρε; Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι μόλις λίγες εβδομάδες πριν με την κωμικοτραγική σου ιστορία; ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ: Υποψήφιος βουλευτής στη Ζάκυνθο, είναι κρίμα να χαραμίζεσαι εσύ.

(και βέβαια, εξίσου θαυμάσια: Έπαιζες μπάλα με τον Ολυμπιακό; Αυτοκτόνησε κανείς εξαιτίας της τηλεοπτικής σου εκπομπής; Έχεις μαμά Βαρδινογιάννη ή μπαμπά Ψυχάρη; ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ)

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι μια ποίηση, είναι η Ελλάδα σε 400 ονόματα, μια χώρα όπου τίποτα δεν έχει σημασία, όλα ξεχνιούνται, όλοι αθώοι, ποτέ τύψεις, καμιά ενοχή, άσπιλα και πεντακάθαρα όλα, ζήτω η Δημοκρατία, ας γιορτάσουμε όλοι την 6η Μαΐου ψηφίζοντας λαμόγια, γιους και κόρες, κι άλλα λαμόγια, αθλητές και τηλεπερσόνες, για πάντα τα ίδια.

Μπορεί λίγο να σε εκπλήσσουν όλα αυτά, να σε τρομάζει το ότι ετούτη τη στιγμή, την πιο κρίσιμη της πρώιμης ιστορίας, η διακυβέρνηση αυτού εδώ του μέρους ετοιμάζεται να παραδοθεί σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που μοιάζουν να μην έχουν καμία ηθική πυξίδα, ή σε έναν άνθρωπο που προφανώς υπακούει σε ένα αξιακό σύστημα βαθιά ελλιπές ή ελαττωματικό, αλλά κακώς. Μην εκπλήσσεσαι. Αυτή είναι η Ελλάδα, από αυτά τα σπλάγχνα βγήκε, γι’ αυτό έφτασε ως εδώ.

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι από αυτή την άποψη τίμιο και ειλικρινές. Αυτοί είμαστε, σου λέει. Τώρα, ψηφοφόρε, είναι η σειρά σου να επιβεβαιώσεις αυτό που όλοι ξέρουν.


http://www.georgakopoulos.org
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!