tromaktiko: Μαύρα σύννεφα στην παγκόσμια Οικονομία βλέπει η Λαγκάρντ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μαύρα σύννεφα στην παγκόσμια Οικονομία βλέπει η Λαγκάρντ



Για «μαύρα σύννεφα» πάνω από την παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας «δειλή» και «εύθραυστη». Αναφερόμενη στην Ελλάδα επανέλαβε την... ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος, τονίζοντας ότι «υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει».

Η Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε τους σοβαρούς κινδύνους που παραμονεύουν και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ευρώπη. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ παρότρυνε εξάλλου τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να διοχετεύσουν τα κεφάλαια διάσωσης απευθείας στις ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι στις κυβερνήσεις των κρατών - μελών, καθώς κάτι τέτοιο συνεπάγεται – όπως είπε - αυξημένη εποπτεία.

Αναφορικά με την Ελλάδα επανέλαβε την ανάγκη της «εφαρμογής» του προγράμματος στην Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα παραμένει συνεπής σε αυτό που είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες όταν είχε πει τρεις φορές τη φράση «εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή» για τη χώρα μας. Παράλληλα άφησε και πάλι για το σύστημα συλλογής φόρων, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!