tromaktiko: Η Αγγελική Τριανταφύλλου για το θέμα της Αχαϊκής Τράπεζας

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η Αγγελική Τριανταφύλλου για το θέμα της Αχαϊκής Τράπεζας



από το Γραφείο Τύπου
Mε αφορμή την αποψινή συγκέντρωση δανειοληπτών – επιχειρηματιών της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αγγέλα Τριανταφύλλου δηλώνει τα εξής...

«Είναι άμεση η ανάγκη, και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις, να βρεθεί τρόπος ώστε οι 3.800 μικρομεσαίες, επί το πλείστον, επιχειρήσεις της Πάτρας που πήραν δάνεια από την Αχαϊκή Τράπεζα, να συνεχίσουν να υπηρετούν τα δάνειά τους με τους όρους που τα έλαβαν και ίσως και με κάποιες διευκολύνσεις, δεδομένης της πλήρους ακινησίας και της έλλειψης τζίρων και ρευστότητας που επικρατεί στην τοπική αγορά.

Οι δανειολήπτες μικρομεσαίοι που συνήψαν τα δάνεια και τα υπηρετούσαν κανονικά θα είναι κατάφορα άδικο να βρεθούν μπροστά σε νέα δεδομένα όταν μια άλλη Τράπεζα αγοράσει τα δάνεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής. Οφείλουν και η Τράπεζα της Ελλάδας κι όσοι κάνουν τις διαπραγματεύσεις αυτό να το προβλέψουν και να το θέσουν ως έναν από τους όρους, ώστε να υπάρξει διασφάλιση και προστασία των χιλιάδων δανειοληπτών.

Παράλληλα οι αρμόδιοι οφείλουν να διασφαλίσουν και τους μικρομεριδιούχους της Αχαϊκής οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους τα οποία έδωσαν, και με τα οποία άρχισε να λειτουργεί η Τράπεζα παρέχοντας ρευστότητα στην τοπική αγορά σε περιόδους που οι μεγάλες Τράπεζες το αρνούνταν.

Και για τους μεριδιούχους της Αχαϊκής είναι ανάγκη να δοθεί δίκαιη λύση».





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!