tromaktiko: Συμμέτοχη του ΣΟΨΥ Πάτρας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συμμέτοχη του ΣΟΨΥ Πάτρας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα



Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία-ΣΟΨΥ Πάτρας συμμετέχει ως Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εθελοντικών Συμπράξεων Grundtvig 2011 (Leonardo Da Vinci) σε ένα...
πολύ ενδιαφέρον project με τίτλο: “Promoting Adult Education in Mental Health”(«Προώθηση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας»).

Στο project μετέχουν οργανισμοί από χώρες των Βαλκανίων και της Μεσογείου με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα από Ελλάδα (ΣΟΨΥ Πάτρας), Ρουμανία (ESTUAR Foundation), Ιταλία (Fondazione Di Liegro) και Πορτογαλία (APCC-Coimbra). Συντονιστής Εταίρος είναι το ESTUAR Foundation από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ένας οργανισμός με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο της υποστήριξης των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους.

Κύριοι Στόχοι του Προγράμματος είναι:

• Η αναγνώριση των εκπαιδευτικών αναγκών των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και η προώθηση κοινών εκπαιδευτικών εργαλείων με σκοπό την προσωπική αυτοβελτίωση των ατόμων και την κοινωνική & επαγγελματική επανένταξη τους.

• Επίσης το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε φροντιστές ψυχικά πασχόντων καθώς και σε επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας να ανακαλύψουν μεθόδους για την υποστήριξη της ομάδας-στόχου πάνω στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης & της Δια Βίου Μάθησης.

Από 29-03 έως 01-04-2012 πραγματοποιήθηκες η 2η Διακρατική Συνάντηση για το Πρόγραμμα στην Πάτρα στα γραφεία του ΣΟΨΥ Πάτρας (Σισίνη 6) και υπήρξε η ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και συνεργασίας πάνω στο αντικείμενο του έργου που έχουμε αναλάβει από κοινού με τους άλλους φορείς.

Πέρα από συζήτηση δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες από τις άλλες χώρες να ξεναγηθούν στην πόλη της Πάτρας και να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις ομορφιές της περιοχής μας.

Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για τον 21 με 24 Ιουνίου του 2012 στην Ρώμη (Ιταλία)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!