tromaktiko: Ανησυχία ΟΠΟΚ για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ανησυχία ΟΠΟΚ για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία



Ανησυχία για την εξαγγελία του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι θα επισπευτεί η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Akkuyu εξέφρασε ο Πρόεδρος της...
Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) Πέτρος Πασιάς. Μιλώντας το Σάββατο στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την εκδήλωση για την «Ωρα της Γης», ο κ. Πασιάς είπε ότι η ενέργεια αυτή παραγνωρίζει όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους για την Κύπρο, τα άλλα γειτονικά κράτη, και ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος αναμένει από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενεργήσει και δια μέσου της ΕΕ ακόμη πιο πιεστικά, για ματαίωση των σχεδίων της Αγκυρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΠΟΚ, η Κύπρος, με τη συμμετοχή της το βράδυ του Σαββάτου στην παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στις κλιματικές αλλαγές με το συμβολικό σβήσιμο των φώτων, έστειλε το μήνυμα της αγωνίας για την υπερθέρμανση του Πλανήτη και αξίωσε από τις Κυβερνήσεις και τους ηγέτες του κόσμου να δεσμευτούν για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αποκορύφωμα των δράσεων για την «Ωρα της Γης» ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης και ο Πρόεδρος της ΟΠΟΚ Πέτρος Πασιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Πασίας «ως περιβαλλοντικό κίνημα, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη» ενώ εξέφρασε τη δέσμευση του περιβαλλοντικού κινήματος να παραμείνει συνεπές στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, είπε ότι για την Κύπρο οι κλιματολογικές αλλαγές περιγράφονται ως δυσοίωνες από τους ειδικούς και ζήτησε να ασκηθεί πίεση στις μεγάλες χώρες για περικοπές ενεργειακής κατανάλωσης και ρύπανσης. Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΠΟΚ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Κύπρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΠΟΚ να συμμετάσχουν στη συμβολική ενέργεια για τον αγώνα της ανθρωπότητας να σώσει το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!