tromaktiko: Καταγγέλλει «βόλεμα των κόκκινων παιδιών» ο Ανδρέας Κυπριανού

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Καταγγέλλει «βόλεμα των κόκκινων παιδιών» ο Ανδρέας Κυπριανού



«Η ημετεροκρατία, η αναξιοκρατία και το βόλεμα των κόκκινων παιδιών, δυστυχώς, συνεχίζεται και στο θέμα των αποσπάσεων λειτουργών», δηλώνει ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, προσθέτοντας ότι στη...
Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αποσπάστηκε στη θέση περιβαλλοντικού ακόλουθου, τεχνικός αντί λειτουργού. Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Κυπριανού είπε ότι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών συζήτησαν το θέμα της απόσπασης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, περιβαλλοντικού ακόλουθου. «Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν για λειτουργούς και αντί των λειτουργών έχει αποσπαστεί τεχνικός και μάλιστα με καθυστέρηση εφτά μηνών μέχρι να ολοκληρωθούν οι Βουλευτικές εκλογές γιατί ο συγκεκριμένος τεχνικός ήταν υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Εχει γίνει παραδοχή από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα κριτήριο στο θέμα των αποσπάσεων και πρέπει επιτέλους αυτό το θέμα να λυθεί και θεσμικά. Θέλω να τονίσω ότι απόσπαση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση συνεπάγεται δεκάδες μέχρι και 60 χιλιάδες ευρώ επιπρόσθετα από το μισθό που λαμβάνει με βάση την κλίμακα του ο συγκεκριμένος υπάλληλος», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η προκήρυξη ενδιαφέροντος μιλούσε ξεκάθαρα για λειτουργούς. «Ο συγκεκριμένος που επιλέγηκε δεν ήταν λειτουργός και θεωρώ πως στη δημόσια υπηρεσία είναι ξεκάθαρο όταν μιλούμε για λειτουργό, μιλούμε για επιστημονικό δυναμικό. Αντί των πολλών λειτουργών με τα προσόντα, τα ανάλογα, που υπέβαλαν αίτηση, έχει επιλεγεί τεχνικός. Όταν η θέση δεν είχε πληρωθεί, και πληρώθηκε μόνο μετά τις Βουλευτικές Εκλογές, τα ευκόλως εννοούμενα, νομίζω, παραλείπονται», συμπλήρωσε. Σε παρατήρηση αν ήταν αρμοδιότητα του Υπουργείου Γεωργίας, σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Κυπριανού είπε πως ήταν αρμοδιότητα του Υπουργείου Γεωργίας και σήμερα κλήθηκε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, «η οποία ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχε τις απαντήσεις».

«Εχουμε ζητήσει να κατατεθούν στην Επιτροπή τα στοιχεία όλων όσων αυτών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και απ' εκεί και πέρα θα δούμε και θα κρίνουμε. Αλλά είναι ξεκάθαρα όλα τα γεγονότα», ανέφερε. Ερωτηθείς αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι βέβαιος ότι υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, «αλλά αυτή η οποία έχει διαφανεί μέσα από τη συζήτηση θεωρώ ότι είναι κραυγαλέα και θα πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθούν κριτήρια και για τις αποσπάσεις, διότι αυτές συνεπάγονται και ένα τεράστιο οικονομικό όφελος για όσους θα αποσπαστούν», όπως ανέφερε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!