tromaktiko: Ψάχνουν στοιχεία του δράστη στο όπλο του τριπλού φονικού στην Πάφο

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ψάχνουν στοιχεία του δράστη στο όπλο του τριπλού φονικού στην Πάφο



Eν αναμονή των επιστημονικών αναλύσεων στο περίστροφο με το οποίο δολοφονήθηκε η Μολδαβή Γούλια Ομπόροκ τον περασμένη Δεκέμβριο στην Πάφο, τελούν οι...
αστυνομικές Αρχές, ενώ σήμερα Τρίτη, όλα τα ευρήματα θα τεθούν εκ νέου σε σύσκεψη με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η Αστυνομία γνωρίζει με πάσα λεπτομέρεια τον τρόπο που εξασφαλίστηκε το φονικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία της 24χρονης αλλοδαπής και τώρα επιχειρεί να βρει και ανάλογη μαρτυρία. Γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάσεις για να φανεί κατά πόσον υπάρχει σ’ αυτό γενετικό υλικό ή αποτυπώματα που να συνδέονται με οποιονδήποτε πρόσωπο.

Το περίστροφο εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή μέσα σε τάφο στην Αθηένου μετά από υπόδειξη του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα. Αυτό υποβλήθηκε σε βαλλιστικό έλεγχο που έδειξε ότι είναι το όπλο που ο δράστης πυροβόλησε την έγκυο Μολδαβή.

Ο ισοβίτης διαμηνύει ότι θέλει να συναντηθεί με διάφορους αξιωματούχους μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Εισαγγελέας, αίτημα όμως που δεν θα ικανοποιηθεί. Παράλληλα το αίτημά του να αποφυλακιστεί και να φύγει στο εξωτερικό απορρίφθηκε αμέσως.

Σήμερα αναμένεται ότι όλα τα ευρήματα των ανακριτών για την υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο θα τεθούν σε νέα συνάντηση των ανακριτών με τον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες, ενόψει και του γεγονότος ότι την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζεται η δίκη του 29χρονου κομμωτή για το τριπλό έγκλημα.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά, δεν αλλάζει η μεταχείριση της οποίας τυγχάνει ο ισοβίτης, μετά τις πληροφορίες που έδωσε για την ανεύρεση φονικού όπλου.

Ο κ. Λουκά πρόσθεσε ότι δεν έχουν τελειώσει ακόμη οι εξετάσεις, ενώ για τα αιτήματα που προέβαλε ο ισοβίτης σε αντάλλαγμα για τις πληροφορίες, ο κ. Λουκά είπε ότι είναι γνωστή η απόρριψη που είχε δοθεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι άλλα άτομα είναι αρμόδια για το θέμα των αιτημάτων του προσθέτοντας ότι σίγουρα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει η μεταχείριση του.

Ο κ. Λουκά αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τις δηλώσεις μας, διότι η υπόθεση εκδικάζεται αυτή τη στιγμή στο Κακουργιοδικείο».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!