tromaktiko: Υγεία, Ελληνικά Νοσοκομεία ο χρόνιος ασθενής, μια υγειονομική βόμβα που έσκασε

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Υγεία, Ελληνικά Νοσοκομεία ο χρόνιος ασθενής, μια υγειονομική βόμβα που έσκασε



Ένας αόρατος εχθρός για την ελληνική κοινωνία πολύ πιο σημαντικός από οτιδήποτε ήταν ,είναι και παραμένει η δημόσια υγεία και το πως είναι οργανωμένη. Σάββατο πρωί και κάτι αναπάντεχο μας οδήγησε να διαβούμε την πόρτα του ιπποκρατείου νοσοκομείου που εφημέρευε. 10.30 Δεν υπήρχε πολυ κόσμος στην αρχή τουλάχιστον έτσι φαινόταν και κατευθυνθύκαμε στα επείγοντα. Επείγοντα που γέμισαν με ασθενείς την αμέσως επόμενη ώρα .Ασθενείς από όλη τη θεσσαλονίκη καθώς λόγω περικοπών ήταν το μόνο νοσοκομείο της πόλης που εφημέρευε. Λόγω των περικοπών επίσης δεν υπήρχε ενα ντεπόν για τους ασθενείς που ψήνοταν στον πυρετό.

Ένας ασθενης να βγάζει τα αντερά του ενώ περίμενε στην ουρά (ευτυχώς πρόλαβαν και πήγαν στο μπάνιο που ήταν δίπλα) και ο γιατρός να μη μπορεί να τον δει καθώς τα πρώτα φορεία άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη αλλα και από Κατερίνη,Εδεσσα,Καστοριά περιστατικά που εφτασαν στο Ιπποκράτειο επειδή οι αντίστοιχες Ουρολογικές κτλ Κλινικές δεν λειτουργούσαν στις αντίστοιχες περιοχές. Όπως ήταν αναμενόμενο προτεραιότητα είχαν τα περιστατικά για σοβαρότερες περιπτώσεις όπως και γέροι και παιδιά. Λόγω της φύσης του δικού μας περιστατικού και των πολλών εξετάσεων που κάναμε μείναμε εκεί όλη μέρα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γιατρό κυρία Μαντωνάκη της Καρδιολογικής κλινικής για την πολύ καλή διάγνωση και το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε καθώς επέμεινε και εξέτασε πλήρως την περίπτωση μας βρίσκοντας το λόγο τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το επεισόδιο .

Το σύστημα υγείας του ΕΣΥ στηρίζεται στα πόδια του χάρη σε κάτι τέτοιους γιατρούς ,γιατρούς που αγαοάνε τη δουλειά τους .Καθόλη τη διάρκεια της μέρας μου στο νοσοκομείο παρατήρησα ότι το σύστημα εφημεριών σε πρώτη φάση έχει ανάγκη από περισσότερους γιατρούς .Επιπλέον θεωρώ αδιανόητο όλα τα περιστατικά από μια πόλη 1.000.000 κατοίκων να τα σηκώνουν 5-6 γιατροί στα επείγοντα. Αυτό είναι εγκληματικό και αδιανόητο. Τα περιστατικά που έφτασαν μέχρι την ώρα που φύγαμε πλησίασαν τα 400. Ενα απλό έλεγχο να κάνει στον καθένα χωρις εξετάσεις κτλ απαιτούνται 10-15 λεπτά για τον κάθε ασθενή σύνολο 400*10 λεπτά /6γιατρούς =11 ,1 ώρες για να δούν όλα αυτά τα περιστατικά. Αν βάλουμε και το χρόνο αλλαγής βάρδιας αυτό θα αυξηθεί. Αν κάποιος έχει κάτι σοβαρά περιμένει σε αναμονή επιπλέον ώρες στα αντιστοιχα εργαστήρια-κλινικές+ τον χρόνο για να γίνουν οι εξετάσεις . Αναμονή πολύς χρόνος και κόπωση .Επιπλέον παρατηρησα ότι ενώ έψαχνε ο γιατρός να δώσει κανα ντεπόν-παναντολ για τον πυρετό στους ασθενείς δεν έβρισκε καθώς είχε τελειώσει το απόθεμα που προβλέποταν για χρηση από τα επείγοντα. Τι μας επιφυλάσει το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Και όλα αυτά επειδή δεν υπάρχουν γιατροί για τις εφημερίες (άραγε γιατί δεν καλύπτουμε επιτέλους τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται από τον σχεδιασμό ποτέ) .Γιατί δεν επανδρώνουμε τα νοσοκομεία με προσωπικό ?? Γιατί έχουμε κενά και σε γιατρούς και σε νοσηλευτικό προσωπικό? Γιατί φορτώνουμε σε ελάχιστα νοσοκομεία τις τύχες τόσων ανθρώπων στα επείγοντα ?

Αν αυτή είναι η άποψη όλων των υπουργών υγείας που πέρασαν τόσα χρόνια ότι όλα πανε καλά ή ότι έκαναν έργο λυπάμαι αλλά είναι ένα μάτσο υποκριτές και απάνθρωποι. Λεφτά υπάρχουν για τις βουλευτικές αποζημιώσεις για τα πολυτελή ταξίδια και για τις 19000 αδήλωτες πισίνες που είχε βρει παλιά το ΣΔΟΕ .Λεφτα υπάρχουν από την υπερφολόγηση του μικρομεσαίου αλλά όχι από τα θαλλασοδάνεια ή τα χρωστούμενα εταιρειών κολοσσών τόσα χρόνια που Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, νυν διευθυνοντες σύμβουλοι έκαναν εμπόριο όπλων με το Μιλόσεβιτς και ξέπλεναν χρήμα. Για μια ακόμη φορά το ελληνικό κράτος δεν νοιαζεται,δεν σχεδιάζει δεν το ενδιαφέρει . Και δεν είναι το μονο κράτος που επικρατούν τέτοιες καταστάσεις. Ας είμαστε όμως πρωτοπόροι έχουμε τους καλύτερους γιατρούς τα πιο ψαχτηρια ευτυχώς.Δώστε τους και τα μέσα να λειτουργήσουν ,υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ.

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι
defencegreece.wordpress.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!