tromaktiko: Δικαίωση για το ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας η υπόθεση της Coca-cola

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δικαίωση για το ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας η υπόθεση της Coca-cola



Να γνωστοποιήσει η κεντρική διοίκηση του ΕΦΕΤ άμεσα εάν μέρος της χαλασμένης παρτίδας με κουτιά της Coca-cola και της Sprite, στα οποία εντοπίστηκε... ζιζανιοκτόνο (διχλωροφαινόλη) και διοχετεύθηκε στην αγορά της Θεσσαλίας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία συλλογικών αγωγών μέσω του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας, ζητά με ανακοίνωση της η διοίκηση του Ινστιτούτου.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση, o πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Βασίλειος Κόκκαλης καλεί όσους καταναλωτές έχουν καταναλώσει Coca-cola και εφ’ όσον έχουν υποστεί ζημιά στην υγεία τους να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο.

Να σημειωθεί πως όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση με την επίμαχη παρτίδα, το ΙΝΚΑ κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Ιωάννη Μίχα να γνωστοποιήσει αν έχουν αποσυρθεί όλα τα προϊόντα στα οποία εντοπίσθηκε το ζιζανιοκτόνο και αν υπήρχε παρτίδα με ζιζανιοκτόνο στην Θεσσαλία.

Μετά την παρέμβαση του ΕΦΕΤ, το Ινστιτούτο αναφέρει πως «εφόσον η Coca-cola παραδέχθηκε την ύπαρξη ζιζανιοκτόνου σε παρτίδες του προϊόντος, τελικά ορθώς δεν περίμενε ο ΕΦΕΤ την απάντηση της εταιρίας και προέβη στην σφράγιση του εργοστασίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως ζήτησε το ΙΝ.ΚΑ».

Τέλος το ΙΝ.ΚΑ ζητά την απόδοση ευθυνών ώστε να σταματήσει το καθεστώς ατιμωρησίας που υπάρχει στην αγορά, όπως πριν τέσσερα χρόνια με το ουκρανικό ηλιέλαιο, για την εισαγωγή του οποίου δεν τιμωρήθηκε κανείς.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!