tromaktiko: «Θύελλα» για Siemens και γερμανικές αποζημιώσεις

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Θύελλα» για Siemens και γερμανικές αποζημιώσεις



«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσαν στη Βουλή η κύρωση του συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, η οποία θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία... την Τετάρτη το απόγευμα καθώς και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στο θέμα δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει στη Βουλή στοιχεία για την παράνομη χρηματοδότηση πολιτικών και κομμάτων, τα οποία άφησε να εννοηθεί ότι έχει στα χέρια του μέσω της πρώην γραμματέως του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία έχει ενταχτεί στο κόμμα του. «Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχω μάθει περισσότερα για τη Siemens από όσα έχω μάθει τα τελευταία χρόνια. Όταν διασταυρώσω τα στοιχεία θα τα φέρω στη Βουλή. Να τα μάθουμε όλα. Να μάθουμε και ποιο είναι το μικρό κόμμα της δεξιάς που πήρε χρήματα από τη Siemens», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καρατζαφέρης.

«Διαπράττετε έγκλημα και τα εγκλήματα αυτά δεν θα πάνε με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Θα υπάρξει τιμωρία, θα γυρίσουν πίσω τα
χρήματα που εσείς καλύπτετε», είπε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως πρόεδρος κόμματος. «Η ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο από τη Siemens έχει προσδιοριστεί από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής στα 2 δισεκατομμύρια και τώρα συμβιβάζεστε με 270 δις. Παραδίδετε εν γνώσει σας δημόσια περιουσία», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα κατέθεσε στη Βουλή και τον φάκελο για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τον οποίο ο Υπουργός Οικονομικών κ.
Φίλιππος Σαχινίδης είχε πει ότι έχει χαθεί.

Τα όσα είπε ο κ. Καμμένος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Υπουργού Ανάπτυξης κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου. «Σε αυτή τη Βουλή είναι εκλεγμένοι Έλληνες βουλευτές. Υπάρχουν κάποιοι που ερμηνεύουν το Έλληνας σαν επάγγελμα. Ο κ. Καμμένος να ξέρει ότι απειλές δεν
δεχόμαστε από κανέναν. Να κάνει ότι θέλει στο site του ή στο νεότευκτο κόμμα του... Εδώ είναι ελληνική Βουλή», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Να μην ψηφίσει η Βουλή το συμβιβασμό με τη Siemens ζήτησε ο κ. Χάρης Καστανίδης από την Κοινωνική Συμφωνία κάνοντας λόγο για έναν «επονείδιστο συμβιβασμό», ενώ ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπογράφει το απόλυτο συγχωροχάρτι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!