tromaktiko: Η ορχήστρα «φάντασμα» συμμετέχει στην όπερα για την επιστροφή των μαρμάρων

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η ορχήστρα «φάντασμα» συμμετέχει στην όπερα για την επιστροφή των μαρμάρων



Συνέχεια εκπλήξεων από την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. κα Παναγιώτα Ψαράκη που ενώ... εκδιώκει το 1/3 των εργαζομένων των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργία και την επιβίωση τους, χρησιμοποιεί το εναπομείναν δυναμικό για την στήριξη της προσπάθειας επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Η προσπάθεια αυτή θα πάρει σάρκα και οστά στην παράσταση της όπερας που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 29/5/2012.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε από την Πρόεδρο γίνεται αναφορά μόνο στον Οργανισμό και την ίδια, ενώ εσκεμμένα δεν αναφέρεται η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας που με κάθε τρόπο προσπαθεί να απαξιώσει. Η Συμφωνική Ορχήστρα, όπως και τα άλλα Μουσικά Σύνολα ανήκουν στους Αθηναίους Δημότες, προσφέροντας πλήθος δωρεάν παραστάσεων εδώ και 16 χρόνια. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να καταργήσει την προσφορά μας στον πολιτισμό και να απαξιώσει τον ρόλο μας στην Αθηναϊκή πολιτιστική σκηνή.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε για την αληθινή πολιτιστική ταυτότητα της Προέδρου του Οργανισμού κας Ψαράκη που ενώ φαίνεται να σέβεται την πολιτιστική μας κληρονομιά στηρίζοντας την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαξιώσει την πολιτιστική παραγωγική μονάδα της Αθήνας, τα Μουσικά Σύνολα.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!