tromaktiko: Ισραήλ: Αιματηρό επεισόδιο στα σύνορα με την Αίγυπτο

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ισραήλ: Αιματηρό επεισόδιο στα σύνορα με την Αίγυπτο



Ένας Ισραηλινός πολίτης και τουλάχιστον ένας αντάρτης σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών κοντά στα σύνορα... του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον στην οποία μετέβαιναν Ισραηλινοί που εργάζονταν στην κατασκευή τείχους ασφαλείας κατά μήκος της αιγυπτιακής μεθορίου.

Τα ισραηλινά μέσα μεταδίδουν ότι δύο εργάτες τραυματίστηκαν και αργότερα ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του.

Τουλάχιστον ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε από τα πυρά στρατιωτών που έσπευσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, στρατηγό Γιτζάκ Μορντεχάι, μια «ομάδα τρομοκρατών» εισήλθε

στο ισραηλινό έδαφος, στον τομέα που βρίσκεται 20 με 30χλμ νοτίως της Λωρίδας της Γάζας, περίπου 2χλμ από τα αιγυπτιακά σύνορα.

«Οι τρομοκράτες αυτοί άνοιξαν πυρ και έκαναν χρήση εκρηκτικών μηχανισμών και αντιαρματικών ρουκετών εναντίον οχημάτων που μετέφεραν εργαζόμενους στην κατασκευή ενός τείχους ασφαλείας κατά μήκος της μεθορίου. Στρατιώτες έφθασαν στο σημείο και άνοιξαν πυρ», είπε ο Μορντεχάι στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού.

«Όλος ο τομέας όπου σημειώθηκε το συμβάν έχει αποκλειστεί και διεξάγουμε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων τρομοκρατών στο ισραηλινό έδαφος», πρόσθεσε ο Μορντεχάι.

Τα επεισόδια στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας καθώς και στα σύνορα με την Αίγυπτο, έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.
dailynews24.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!