tromaktiko: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση στα κομματικά παραμάγαζα

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση στα κομματικά παραμάγαζα



Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έκανε το καθήκον της έναντι της χώρας. Το εκλογικό σώμα ανέδειξε πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, στήριξε τη συνεπή στάση του Βενιζέλου, καθιστώντας τον ρυθμιστή, και διατήρησε... τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ. Από σήμερα περιμένει από τις ηγεσίες αυτών των κομμάτων να κάνουν κι αυτές το καθήκον τους. Περιμένει να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Αυτά όσον αφορά τους πολίτες. Εμείς που εδώ και μήνες, ανοιχτά και κόντρα στον κομματισμό, έχουμε υποστηρίξει την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, θεωρούμε ότι ο χρόνος άρχισε να λειτουργεί ήδη σε βάρος των κυοφορούμενων διεργασιών. Εν προκειμένω πιστεύουμε ότι σήμερα κιόλας η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρέπει να είναι ολιγομελής, να στελεχώνεται από τους ικανότερους και η επιλογή τους να μην είναι αποτέλεσμα κομματικών συσχετισμών. Τα στελέχη δε που θα συμμετέχουν σ’ αυτή, να ξεχάσουν τις κομματικές τους ταυτότητες στα σπίτια τους. Εμείς περιμένουμε απ’ τη Νέα Δημοκρατία, που έχει τον πρώτο λόγο στο σχηματισμό της, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του ’74.

Μια τέτοια κυβέρνηση έχει ανάγκη ο τόπος, και μια τέτοια κυβέρνηση εμείς θα στηρίξουμε χωρίς να πάψουμε να ελέγχουμε την εξουσία και να επισημαίνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις. Η τελευταία ευκαιρία που έχουν τα αστικά δημοκρατικά κόμματα, εμείς δεσμευόμαστε ότι δεν θα την αφήσουμε να χαθεί προς χάριν μικροκομματικών συμφερόντων. Εδώ θα είμαστε…
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!