tromaktiko: Αδυναμία δανεισμού για μία στις δύο επιχειρήσεις!

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αδυναμία δανεισμού για μία στις δύο επιχειρήσεις!



Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, ωστόσο απηχεί 100% την πραγματικότητα. Σύμφωνα με τους φορείς που εκπροσωπούν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, πάνω από μία ...στις δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σήμερα, αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσβασης στην τραπεζική ρευστότητα. Για την ακρίβεια, οι σχετικές «γραμμές» είναι κλειστές, εδώ και μήνες, γεγονός το οποίο τις αναγκάζει είτε να υπολειτουργούν, είτε να διακόπτουν παντελώς την λειτουργία τους.

Οι τράπεζες κόβουν την πίστωση στο περίπου 50% με 60% των ελληνικών επιχειρήσεων για δύο λόγους:
α) δεν έχουν την απαραίτητη ρευστότητα για να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες και
β) γίνονται ακόμα πιο επιλεκτικές, εξ αυτού του λόγου, με τις ίδιες τις εταιρείες και τους κλάδους στους οποίους ανήκουν.

Το αποτέλεσμα είναι πολλές εταιρείες οι οποίες δεν έχουν ρευστό στο ταμείο τους, εξαιτίας της φύσης της δραστηριότητας τους, να συναντούν σήμερα αξεπέραστα προβλήματα λειτουργίας και να αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να την αναστείλουν, χωρίς να έχουν ουσιαστικό πρόβλημα. Κάτι που ενώ για τον «πολύ κόσμο», ακόμα και για τους εργαζόμενους τους, είναι ...ανεξήγητο, αλλά για τους διοικούντες συνιστά από κάποια στιγμή και μετά, μοιραία κατάληξη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!