«Οι νικητές της ψηφοφορίας, η νικηφόρα Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν το μαζικό χρέος της χώρας με τη διαφθορά τους, την ευνοιοκρατία και την ανεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας» επισημαίνεται.
«Τώρα, είναι και πάλι στην εξουσία. Δεν μπορούν να πουν όχι σε πίεση από το εξωτερικό λόγω των παλιών τους αμαρτιών, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα θα πρέπει να επιβιώσει τρώγοντας μόνο χόρτα» υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, με τίτλο «Από την τραγωδία στην αγωνία».
Και προστίθεται: «Οι εκλογές έχουν μετατρέψει την ελληνική τραγωδία σε μαρτύριο και σε επιθανάτια αγωνία με άγνωστη έκβαση».
«Τα παγκόσμια και τα ευρωπαϊκά οικονομικά κέντρα έκριναν την πιθανή νίκη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ως καταστροφή. Ίσως θα ήταν γι αυτούς, αλλά οι Έλληνες πρόσφατα είχαν δύο επιλογές: δουλεία ή χαλάσματα» σημειώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερ».
Η εφημερίδα «Ντέλο» της Λιουμπλιάνας τονίζει ότι μία μέρα μετά τις εκλογές δεν υπήρξε κάποια δραματική ανατροπή, καθώς η νίκη γιορτάστηκε από κόμματα που, όπως αναφέρεται, στηρίχθηκαν από αυτούς που χορήγησαν τα δάνεια.
«Οι συνθήκες στην Ελλάδα παραμένουν αμετάβλητες: η οικονομία παραμένει καταστροφή, τα κοινωνικά συστήματα δεν λειτουργούν, η ευνοιοκρατία παραμένει στη θέση της και το σφίξιμο της ζώνης βαθαίνει την ύφεση. Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη είναι ευτυχισμένη για τη νίκη των βασικών υπαίτιων για την κατάσταση, που κατέστησαν τη χώρα πλήρως εξαρτώμενη από τη βοήθεια από το εξωτερικό» αναφέρει η «Ντέλο».
«Με δεδομένη την κατάσταση είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι άλλο από αγωνία» σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο προστίθεται ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει επίσης δυσκολία να εφαρμόσει αυστηρή λιτότητα και μεταρρυθμίσεις.
Στο δημοσίευμα τίθεται ακόμη το ερώτημα πώς θα μπορέσουν οι πιο ισχυροί παίχτες να ασκήσουν ακόμη περισσότερη πίεση στην Ελλάδα.
«Φαίνεται, πως η απόφαση να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη υπό οποιοδήποτε κόστος έχει ήδη ληφθεί, καθώς κάθε άλλο σενάριο θα ήταν πιο δαπανηρό και επικίνδυνο. Ένα πράγμα είναι σαφές: ότι η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να μάχεται κατά της κρίσης, όπως έκανε μέχρι τώρα. Η σχετικά μικρή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ολέθρια για τη νομισματική ένωση, αλλά ο συνδυασμός διάφορων άλλων χωρών» υπογραμμίζεται.
nooz.gr