Για τον διάδοχό του, τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι, ο Μπερλουσκόνι σπεύδει να σημειώσει πως «η δύναμή του έγκειται στο γεγονός ότι έχει τη σαφέστερη υποστήριξη που είχε ποτέ ένας πρωθυπουργός».
Θεωρεί μάλιστα ότι ο ίδιος διαδραμάτισε μείζονα ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως λέει, «ήμουν ο πρώτος δυτικός ηγέτης πρώτης γραμμής που διέκρινε τον κίνδυνο της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ξεκίνησε μεταρρυθμίσεις».
«Αν είμαστε σε θέση να ελέγχουμε και πάλι τον προϋπολογισμό μας, αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό χάρη στην κυβέρνησή μου», πρόσθεσε, «χαμηλώνοντας» κι’ άλλο το ανάστημα του Μόντι!
Στο πλαίσιο της διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης, ο Μπερλουσκόνι αναφέρεται στο ρόλο που διαδραμάτισε η Γερμανία και λέει πως επιθυμεί «μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη».
«Επιθυμούμε από το Βερολίνο μια ευρωπαϊκή πολιτική που να προβλέπει τα γεγονότα, να είναι αλληλέγγυα και ανοικτή», επιμένει, αρνούμενος εξάλλου ότι η σχέση του με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είναι κακή.
«Συμβαίνει εντελώς το αντίθετο: Η σχέση μου με την κα Μέρκελ είναι πολύ εγκάρδια. Εκτιμώ το ανοικτό πνεύμα της, τη σοβαρότητά της, την ικανότητα και την προσήλωσή της», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Μπερλουσκόνι επανέρχεται επίσης στο σκάνδαλο «Ρουμπιγκέιτ» και τα πάρτι που οργάνωνε στην πολυτελή έπαυλή του σε προάστιο του Μιλάνου.
«Όλο αυτό είναι μια τερατώδης εκστρατεία κατασυκοφάντησης που διεξάγεται από μια εν μέρει αριστερίζουσα δικαιοσύνη», δήλωσε υποστηρίζοντας πως τα νεαρά κορίτσια που συμμετείχαν στα πάρτι αυτά «το μόνο που έκαναν ήταν να χορεύουν, όπως σε οποιαδήποτε ντισκοτέκ του κόσμου».