tromaktiko: Απορρίπτει τα περί αδράνειας στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου η Νομική πηρεσία

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Απορρίπτει τα περί αδράνειας στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου η Νομική πηρεσία



Η Νομική Υπηρεσία με νεότερη ανακοίνωση απαντά στην κριτική για αδράνεια και έλλειψη ενδιαφέροντος που, όπως αναφέρει , εξακολουθεί να ασκείται, σε σχέση με την...
υπόθεση Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα την πρόσφατη απολογία του Νίκου Ζήγρα που εμπλέκει στην υπόθεση τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη και τον Al Sayad.

Με αφορμή δημοσιεύματα, η Νομική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι έχει εκδοθεί για το θέμα ανακοίνωση στις 23 Ιουλίου και τονίζει ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τις οποιεσδήποτε κατηγορίες ή τα υπονοούμενα «που πολλές φορές αφήνονται για λόγους εντυπωσιασμού».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αρμόδιες αρχές της Κύπρου έχουν από πολλού χρόνου στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές της Ελλάδας στην όλη υπόθεση και έχουν δώσει στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πολλά στοιχεία καθοριστικής σημασίας, ακόμη και αυτόβουλα, για να βοηθήσουν στο ανακριτικό έργο.

«Η κατάθεση/απολογία του κ. Ζήγρα είναι ένα μέρος της όλης υπόθεσης και είναι αναγκαίο να υπάρχει συνεννόηση με τους ανακριτές της υπόθεσης στην Ελλάδα για τις οποιεσδήποτε πιθανές ενέργειες στην Κύπρο, γιατί αυτό απαιτούν οι αρχές της διεθνούς συνεργασίας στη βάση διεθνών συμβάσεων», αναφέρει η Νομική Υπηρεσία και προσθέτει ότι «υπήρξε επικοινωνία τόσο τηλεφωνική όσο και γραπτή με Εισαγγελείς στην Ελλάδα και θα τύχει το θέμα του καταλληλότερου χειρισμού».

«Απορρίπτουμε ως εκ τούτου κατηγορηματικά τις οποιεσδήποτε κατηγορίες ή τα υπονοούμενα, που γίνονται στις πιο πολλές περιπτώσεις για λόγους εντυπώσεων, για μη επίδειξη ενδιαφέροντος ή άρνησης διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές της Κύπρου. Ούτε βέβαια είναι νοητό να ανακοινώνει η Νομική Υπηρεσία τις οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται», καταλήγει η ανακοίνωση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!