tromaktiko: Κύπρος: Σενάριο τρόμου από Τρόικα για τους εργαζόμενους

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Κύπρος: Σενάριο τρόμου από Τρόικα για τους εργαζόμενους



Θέμα μείωσης μισθών στο δημόσιο, ψαλίδι σε κοινωνικές παροχές και συντάξεις κυβερνητικών και μη καταβολή 13ου μισθού για φέτος, έθεσαν χθες ευθέως οι τροϊκανοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», θεωρούν ότι η οικονομία θα εξακολουθήσει να κινείται σε αρνητικούς και αργούς ρυθμούς, η στήριξη του τραπεζικού τομέα θα επιβαρύνει σημαντικά τα δημόσια οικονομικά και για να καταστούν βιώσιμα πρέπει να γίνουν περικοπές στις δαπάνες.

Σε επίπεδο τριετίας 2012 - 2014 ζήτησαν η συσσωρευμένη εξοικονόμηση από το κρατικό μισθολόγιο συμπεριλαμβανομένου του 13ου μισθού να είναι της τάξης του 15% των σχετικών δαπανών και από τις κοινωνικές παροχές και συντάξεις 10%.

Οι ουσιαστικές συναντήσεις που είχε χθες η Τρόικα ξεκίνησαν το μεσημέρι με τον υπ. Οικονομικών και το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και συνεχίστηκαν με την πολιτική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Εμπορίου, Εργασίας, ο κυβ. Εκπρόσωπος και ο υφυπουργός Προεδρίας.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση των επτά συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους τροϊκανούς να δείχνουν φανερά ότι δεν τους ικανοποιούν τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση.

Η ΑΤΑ, το συνταξιοδοτικό, το μισθολόγιο και το ΓεΣΥ ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν ως επικεφαλίδες.

Το πόσο βαθιά θα βάλει το χέρι στην τσέπη ο εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα αλλά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, θα εξαρτηθεί από τη μαύρη τρύπα των τραπεζών. Όσο βαθύτερη τόσο πιο πολλά θα ζητηθούν. Σήμερα αναμένεται η Τρόικα να ενημερώσει τις κυπριακές Αρχές για τις εκτιμήσεις της.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!