tromaktiko: Δραματικά αυξάνοντα τα κρούσματα ιού Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Δραματικά αυξάνοντα τα κρούσματα ιού Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη



Δραματικά αυξάνονται τα κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου που έχουν παρουσιαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, καθώς μέχρι και την Παρασκευή είχαν διαπιστωθεί... τρία επιβεβαιωμένα περιστατικά, ενώ υπάρχουν υποψίες και για άλλα.

Οι ασθενείς που μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί από τον ιό, μέσης ηλικίας και ηλικιωμένοι, παρουσίασαν συμπτώματα υψηλού πυρετού και προσήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο όπου μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι είχαν μολυνθεί. Όπως εξηγεί η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης, κα Θεοδώρα Λεπτίδου μιλώντας στο thrakitoday.com «μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής είχαμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Νοσοκομείο. Υπάρχουν υποψίες και για άλλα κρούσματα και τα δείγματα θα δοθούν τη Δευτέρα για έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον ιό του δυτικού Νείλου ή όχι».

Όπως είναι γνωστό ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά από τα κουνούπια με την κα Λεπτίδου να τονίζει με νόημα πως «όταν έπρεπε τον Μάρτιο να ξεκινήσουν τους ψεκασμούς αυτοί έψαχναν να βρουν ποιος είναι ο αρμόδιος και φτάσαμε να γίνουν οι ψεκασμοί τον Ιούνιο», ενώ σχολιάζοντας το εάν μπορούν τώρα ψεκασμοί να περιορίσουν την εμφάνιση κρουσμάτων ιού του δυτικού Νείλου η ίδια εξηγεί πως «τώρα το παιχνίδι έχει χαθεί, τα κουνούπια έχουν θεριέψει. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες είναι το να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούν αντικουνουπικό ώστε να αποφεύγουν τα τσιμπήματα».

Ήδη ο ένας εκ των ασθενών έχει πάρει εξιτήριο από τον Γ.Ν. Ξάνθης, ένας έχει μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για νοσηλεία και ένας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της πόλης. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης αποφάσισε να προχωρήσει σε παύση των αιμοδοσιών για δύο μήνες μετά και την εμφάνιση των κρουσμάτων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!