tromaktiko: Alpha Bank: Επανεκκίνηση της ανάπτυξης με την εκταμίευση

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Alpha Bank: Επανεκκίνηση της ανάπτυξης με την εκταμίευση



Η εκταμίευση των χρηματοδοτικών πόρων προς την Ελλάδα σηματοδοτεί την αφετηρία ενός δυνητικά ενάρετου κύκλου, όπου η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία θα προκαλέσει... εισροές κεφαλαίων και θα αμβλύνει τη στενότητα ρευστότητας, με αποτέλεσμα τη σταδιακή επανεκκίνηση της ανάπτυξης, που με τη σειρά της θα τονώσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη έως ότου η οικονομία αρχίσει να ομαλοποιείται και η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα της κρίσης, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Οι αναλυτές της Alpha Bank αναφέρουν, ωστόσο, ότι «για την επαναγορά των ομολόγων χρησιμοποιήθηκαν πόροι που προορίζονταν αρχικά για την αποπληρωμή έντοκων γραμματίων του δημοσίου».

Όπως υποστηρίζουν, «η απόφαση αυτή συνιστά πλήγμα στις προοπτικές βελτίωσης της ρευστότητας στην οικονομία, σε μια συγκυρία που η διαμόρφωση καλού οικονομικού κλίματος απαιτεί την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Η αφαίμαξη των όποιων πενιχρών διαθεσίμων διατηρούν οι τράπεζες προς τον σκοπό χρηματοδότησης του δημοσίου, στερεί πολύτιμη δυνητική ρευστότητα από την οικονομία και αντιστρατεύεται τον αναπτυξιακό χαρακτήρα άλλων μέτρων της οικονομικής πολιτικής. Και, βεβαίως, η διαθέσιμη ρευστότητα των τραπεζών δεν είναι ανεξάντλητη», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.
metrogreece.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!