tromaktiko: Επιστολή-κόλαφος με μαντινάδες σε Χατζηδάκη, από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή-κόλαφος με μαντινάδες σε Χατζηδάκη, από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου



Επιστολή - κόλαφο, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης,για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.
Στην επιστολή υπό τον τίτλο "Διαφύλαξη της Κυριακάτικης Αργίας των καταστημάτων" αναφέρονται τα εξής:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ύστερα από:

α) την ύφεση και την επακόλουθη δραματική πτώση της κατανάλωσης και του τζίρου όλων των μορφών εμπορίου,
β)τις αυξήσεις των συντελεστών του Φ.Π.Α,
γ) την επιβολή φόρων, συνάφειας, τελών και χαρατσιών, αύξηση προκαταβολών φόρων, έρχεται η εξαγγελία σας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας καταστημάτων.

Με την εξαγγελία σας αυτή:

Μας παίρνετε την ζωή και πουλάτε τσάμπα την ψυχή μας.

Μας τιμωρείτε σε φυλάκιση 7 μέρες τη εβδομάδα, 360 μέρες το χρόνο μέσα στα μαγαζιά μας.

Απαγορεύετε στις νέες και τους νέους, που έχουν ιδέες, κεφάλαια, προτάσεις, να δραστηριοποιηθούν στην αγορά.

Καταδικάζετε ανθρώπους με πολλά χρόνια στην αγορά να παρακολουθούν τέτοια ωράρια μόνοι τους, με τους λιγοστούς πελάτες που απέμειναν, χωρίς υπαλλήλους, αφού δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος.

Όπως ξέρετε, κύριε Υπουργέ, η αγορά έχει ως κινητήρια δύναμη τη ζήτηση και επηρεάζεται από τον Ανταγωνισμό.

Γι’ αυτό το λόγο, δεν μπορεί να μετατίθεται η ημέρα της Κυριακάτικης αργίας, για ολόκληρες περιοχές ή πόλεις, άλλη μέρα, Δευτέρα, όπως προτείνετε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πολυχώρους που πιθανόν να έχετε υπ’ όψη σας.

Φαντάζεστε στο Ρέθυμνο, Δευτέρα πρωί, οι οικοδόμοι να μην βρίσκουν υλικά να δουλέψουν, οι ηλεκτρολόγοι να είναι χωρίς καλώδια και φωτιστικά, οι υδραυλικοί, οι τζαμάδες, οι πλακατζήδες, τα χαλασμένα αυτοκίνητα να είναι χωρίς ανταλλακτικά, οι φούρνοι χωρίς αλεύρι και τα ζαχαροπλαστεία χωρίς ζάχαρη;

Ακούμε, επίσης, ότι πρόκειται για αναγκαία ρύθμιση Ευρωπαϊκής προσαρμογής, δηλ. να εξομοιωθούμε και να ζηλέψουμε την Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία;

Απομένουν λίγες μέρες πριν τα φετινά Χριστούγεννα, που είναι παραδοσιακά από τις καλές περιόδους της αγοράς, και ως Κυβέρνηση καταβάλετε προσπάθειες να περάσετε το φορολογικό νομοσχέδιο, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας καταστημάτων. Θέλουμε να ξέρετε ότι αυτά δεν βοηθούν σε ένα «εύκρατο κλίμα» της Αγοράς.

ο τζίρος πέφτει συνεχώς
στο δρόμο ούτε σπουργίτι.
«όλα» τα είχε η Μαριωρή (Αγορά)
η Κυριακή της λείπει!!!
………………
κι αν θεωρείς η Κυριακή
το πρόβλημα θα λύσει,
τον εμποράκο, το μικρό,
μονάχα θα αφανίσει!!

Τελειώνοντας, κύριε Υπουργέ, σας ενημερώνουμε ότι, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου στη συνεδρίαση της 12/12/2012, , ο Εμπορικός Κόσμος του Ρεθύμνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ τα καταστήματά του την Κυριακή 30/12/2012."
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!