tromaktiko: Ποιοι επωφελούνται από τέτοιου είδους τρομο-χτυπήματα;

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι επωφελούνται από τέτοιου είδους τρομο-χτυπήματα;



Γράφει ο Μαγια
Βόμβα η έκθεση του ΔΝΤ. «Εξερράγη» λίγες ώρες πριν την περίεργη έκρηξη στο Mall και αμέσως μετά... την κοινοβουλευτική παρωδία με τη λίστα Λαγκάρντ, που ανέδειξε το προφανές: Το σύστημα που παράγει τα σκάνδαλα έχει και τους τρόπους να τα κουκουλώνει!

Το ΔΝΤ «χτύπησε» προαναγγέλλοντας νέα επώδυνα μέτρα, ύψους 4,6 δισ. ευρώ, “στοχευμένες” απολύσεις μέσα στο 2013 και συνοπτικές ιδιωτικοποιήσεις χωρίς προηγούμενη έγκριση της Βουλής, που ενδεχομένως να τις "τρέξουν" και ξένοι επίτροποι. Παράλληλα, έθεσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και για πρώτη φορά τόσο κυνικά τη σφραγίδα της πολιτικής κατοχής της χώρας. Αποφάνθηκε ότι η περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί περίπου με έξοδο ή αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με τη χρεοκοπία της χώρας, μάλιστα, να έχει προηγηθεί!...

Αίφνης, εδώ και δέκα μέρες παρακολουθούμε την κλιμάκωση μιας έντασης, με εκκενώσεις καταλήψεων από την Αστυνομία, με συλλήψεις, με γκαζάκια και μολότοφ σε κομματικά γραφεία, έως τους πυροβολισμούς κατά του κεντρικού κτηρίου της Ν.Δ και την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο. Η συγκυρία είναι γεμάτη με πονηρά υπονοούμενα.

Η εντολοδόχος τριμερής κυβέρνηση είχε κατορθώσει, παίρνοντας την επαχθέστατη δόση, να δημιουργήσει, με τη βοήθεια της μίσθαρνηςπροπαγάνδας, την εντύπωση σε ένα μέρος των πολιτών ότι, «πήραμε μια ανάσα» και ότι στο εξής μπορούμε να αποδυθούμε σε έναν αγώνα ανάταξης της οικονομίας.

Ωστόσο, όταν …διαβεβαίωνε ψευδόμενος ο Σαμαράς, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ο Τόμσεν, ετοίμαζε το νέο πακέτο βαρβαρότητας.

Ποιοι επωφελούνται από τέτοιου είδους τρομο-χτυπήματα;

Κερδισμένοι βγαίνουν όσοι επιθυμούν να αλλάξουν την ατζέντα στην κοινωνία. Να κυριαρχήσει ο φόβος και να μη λοξοδρομήσει η διατεταγμένη πολιτική των μνημονίων.

Αλλωστε, επί τριάντα χρόνια η τρομοκρατία χρησίμευσε στο σύστημα για να εξουδετερώνει σε κρίσιμες καμπές κάθε λαϊκό κίνημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!