tromaktiko: Να παραδώσουν τα όπλα ζητά από το ΠΚΚ ο Ερντογάν

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Να παραδώσουν τα όπλα ζητά από το ΠΚΚ ο Ερντογάν



Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει να μάχεται τους Κούρδους αντάρτες του...
Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μέχρι να παραδώσουν τα όπλα.

"Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις με αποφασιστικότητα και χωρίς υποχωρήσεις εφόσον η τρομοκρατική οργάνωση δεν καταθέτει τα όπλα, για όσο δεν τερματίζει τις επιθέσεις της", δήλωσε ο Ερντογάν από το Γκαζίαντεπ. "Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη και την πατρίδα μας χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε βήμα απέναντι σε αυτούς που, με τα όπλα ανά χείρας, προετοιμάζουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που σκοτώνουν πισώπλατα τους αστυνομικούς μας", πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφερόταν στο θάνατο ενός αστυνομικού, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη στο Μαρντίν, σε ενέδρα που αποδίδεται από τις Αρχές στο ΡΚΚ. Ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες με τους αντάρτες για τον τερματισμό των συγκρούσεων συνεχίζονται. "Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία αυτή με αποφασιστικότητα. Η τρομοκρατική οργάνωση είτε θα σταματήσει τη δράση της είτε θα αποσυρθεί στο εξωτερικό και θα καταθέσει τα όπλα και εμείς θα παράσχουμε όση υποστήριξη μπορούμε", είπε.

Από το Δεκέμβριο, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συζητούν με το φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ, τον Αμπντουλά Οτσαλάν, σε μια προσπάθεια τερματισμού των συγκρούσεων μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες έναρξης διαλόγου με τους αντάρτες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!