tromaktiko: Ποιος υπέβαλε τον κομματισμό κι ανέχθηκε τη διαφθορά τόσα χρόνια κε Σαμαρά;

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ποιος υπέβαλε τον κομματισμό κι ανέχθηκε τη διαφθορά τόσα χρόνια κε Σαμαρά;



του Κώστα Βουκελάτου
Μια ημέρα πριν τις εξελίξεις στη ΕΡΤ ο Σαμαράς έφαγε το χαστούκι για την ακύρωση της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, και είπε... μέσα στον πανικό του, τι κάνουμε έρχεται η ΤΡΟΙΚΑ και θα φανώ αποτυχημένος πάρτε τα κεφάλια των υπαλλήλων της ΕΡΤ για να πιάσουμε το νούμερο τουλάχιστον των 2000 απολύσεων.

Ξαφνική απόφαση αψυχολόγητη, λανθασμένη, αυταρχική, αντιδημοκρατική και καταδικαστέα από το σύνολο του Ελληνικού λαού και από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέδωσε την ακόλουθο δελτίο τύπου:

Oι δικαστικές ενώσεις, των Διοικητικών Δικαστών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρακολουθούν με ανησυχία και απογοήτευση τα αδιέξοδα που διαμορφώνουν την πραγματικότητα της χώρας μας. Ότι το κράτος δικαίου δεν οργανώνεται ή εδραιώνεται με την κατά σύστημα έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Μόνο όταν το Σύνταγμα και ο Νόμος είναι κυρίαρχα και υποτάσσονται σ΄ αυτά και οι ίδιοι οι κυβερνήτες, τότε μόνο η πολιτεία ευημερεί. Υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο των δημόσιων υπηρεσιών ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων για την πολιτιστική – πολιτισμική πολυμορφία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης.

Υπογεγραμμένοι από τους Προέδρους των Ενώσεων

Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρ. Εφετών και Ανδρονίκη Θεοτοκάτου Αντιπρόεδρος Ελ. Συνεδρίου.

Ξεκαθαρίζω ότι η ΕΡΤ έπρεπε να εξυγιανθεί και να ξεκαθαρίσει η σαπίλα αλλά με ανοικτούς δέκτες ώστε να λειτουργήσει κάτω από νέο καθεστώς εξυγίανσης όπως έγινε με την Ολυμπιακή που δεν έκλεισε ούτε μία ημέρα.

Τι περίμενε ο Πρωθυπουργός; Με ένα αποφασίζουμε και διατάζουμε έλυσε το θέμα της ΕΡΤ; Φυσικά η ΕΡΤ είναι ένα διεφθαρμένο μαγαζί με προσλήψεις ακόμα και τον τελευταίο χρόνο που κυβερνά ως Πρωθυπουργός διορισμένος και όχι εκλεγμένος ο ίδιος 28 προσλήψεις της δικιάς του κυβέρνησης με μισθοδοσία 3.500€ με 4.000€ και μηνιαίο κόστος 82.994€ και ετήσιο κόστος 1.000.000€, αλλά η πράξη κλείνουμε τους διακόπτες είναι αντισυνταγματική.

Θέλω να ρωτήσω από περιέργεια σκέφτηκε κάποιος από τους συμβούλους του Σαμαρά και αυτούς που υπέγραψαν την παράνομη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και τον Κεδίκογλου που την ανακοίνωσε για το εάν:

1. όλος ο ακριτικός πληθυσμός μένει ουσιαστικά χωρίς ελληνικό πρόγραμμα και ενημέρωση; Στις περιοχές αυτές, είναι εκεί που η ΕΡΤ έχει τη μεγάλη διείσδυση στον πληθυσμό. Στη Φλώρινα, το Κιλκίς, την Κομοτηνή, τη Δράμα, την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, το Διδυμότειχο, τη Σάμο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο και ειδικά στις μειονοτικές περιοχές της Θράκης, αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

2. Οι ομογενείς μας απανταχού της Γης θα πρέπει να στερηθούν και τον τελευταίο δεσμό με τη μητέρα-πατρίδα, Το ίδιο ισχύει και για τους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου, συντροφιά με τα «βραχέα κύματα».

3. πριν ληφθεί η απόφαση ρωτήθηκαν οι επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας από τον κύριο Παναγιωτόπουλο αν εντάσσεται η ραδιοφωνική συχνότητα των ΑΜ στο σχεδιασμό επικοινωνίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε περιόδους κρίσης; Γνωρίζουν τι σημαίνει σιωπή ασυρμάτου;;

Επειδή δεν μετράνε στα νούμερα της AGB οι χορωδίες, τα μουσικά σύνολα, το αρχείο του Σεφέρη, Ελύτη, Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Κάλλας, Παξινού, Μινωτή όπως μετράει η Πέγκυ Ζήνα, ο Μαρτάκης, ο Βέρτης και όλοι οι περιστασιακοί τραγουδιστές (χωρίς να έχω κάτι με τους ανθρώπους)δεν αξίζει η λειτουργία της ΕΡΤ μέχρι να εξυγιανθεί, οπότε εκδώστε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να γλιτώσουμε από 3.000 οικογένειες.

Η σαπίλα που οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιούργησαν στην ΕΡΤ μαζί με τις διορισμένες από τους ίδιους διοικήσεις ήταν ο λόγος που τελείωσε ο Σαμαράς την ΕΡΤ, γιατί ο Σαμαράς την τελείωσε αυταρχικά όπως του αρέσει κιόλας τέρμα και τελείωσε. Ας έλθουμε λοιπόν στο οικονομικό, στη διαφθορά και στον κομματισμό στα οποία αναφέρθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου στο διάγγελμα του αποφασίζουμε και διατάζουμε. Ποιος υπέβαλε τον κομματισμό κ. Σαμαρά; Τα κόμματα που κυβερνούσαν. Ποιος ανέχτηκε τη διαφθορά τόσα χρόνια κ. Σαμαρά; Τα κόμματα που κυβερνούσαν. Ποιος έπρεπε να ελέγξει μόλις βγήκε κυβέρνηση για τα σκάνδαλα και δεν έλεγξε κ. Σαμαρά; Τα κόμματα που κυβερνούσαν. Ποιοι διόριζαν ημετέρους ακόμα και τον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης από εσάς, «τεμπέληδες» και ανύπαρκτους συνεργάτες, ποιοι έκαναν, υπερτιμολογημένες παραγωγές και σπατάλες σε μισθούς ηθοποιών ; Τα κόμματα που κυβερνούσαν. Ποια είναι αυτά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και ποιοι ήταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια φυσικά από την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ άρα ένας εισαγγελέας για να δούμε που πήγαν τα λεφτά και πως ήρθαν και από ποιους οι προσλήψεις όλα αυτά τα χρόνια.

Κάτι που σίγουρα γνωρίζει ο Σαμαράς είναι ότι η ΕΡΤ σταμάτησε να είναι ελλειμματική από το 2010 αφού είχε έσοδα 34 εκατ. €, το 2011 57 εκατ. € και οι εργαζόμενοι από 4.500 το 2009 έφτασαν σήμερα τους 3,000 φυσικά μαζί με τους διορισμένους ειδικών θέσεων και τους συμβούλους.

Απλά λοιπόν η προσπάθεια απαξίωσης της ΕΡΤ έγινε για άλλους λόγους όπως είπα και στην αρχή και αυτό ήταν μεγάλο φάουλ για τον Σαμαρά, για να καλύψει τον θόρυβο της αποτυχίας του στην ΔΕΠΑ έκανε μεγαλύτερο φόβο θυσιάζοντας της ΕΡΤ με ανοικτούς όλους τους δέκτες των Ελλήνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Νόμιζε ότι δείχνοντας πυγμή θα κέρδιζε έδαφος και φαντάστηκε ότι ο αυταρχισμός του θα έκανε τον κόσμο να φοβηθεί, σκέψου να ήταν και εκλεγμένος Πρωθυπουργός και όχι με συμφωνία τοποθετημένος.

Τι δεν καταλαβαίνεις τόσες μέρες κ. Σαμαρά η όποια εξυγίανση και αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή και όχι με κλειστές οθόνες ζημιά έκανες με αυτή την αυταρχική πράξη που σε χαρακτηρίζει στην εικόνα σου και στην Ελλάδα μέσα και έξω.

Αυτή η αυταρχική αποκλειστική απόφαση Σαμαρά δοκίμασε την συνοχή της κυβέρνησης με απρόβλεπτα αποτελέσματα, δοκίμασε τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο που καταδίκασαν και καταδικάζουν καθημερινά αυτή την πράξη. Καταδικάζουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΕΒU είπε μεταξύ άλλων : «Από τότε που ιδρύθηκε η EBU δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο…Δεν είμαστε εδώ μόνο για την ΕΡΤ, αλλά για την Δημοκρατία» .
Ήθελα να ήξερα οι σύμβουλοι του Σαμαρά πώς τον άφησαν; Εκτός και εάν είναι τόσο αυταρχικός ισχυρογνώμων που στην θολούρα της εξουσίας του δεν συνυπολόγισε το τέλος του.

Εύχομαι η χώρα να μην οδηγηθεί για ακόμα μία φορά σε εκλογές όπως το 1993 με ευθύνη και πάλι Σαμαρά και σε κρίσιμες ώρες, γιατί η ευθύνη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα είναι αποκλειστικά του Αντώνη Σαμαρά και της αυταρχικής αψυχολόγητης συμπεριφοράς του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!