tromaktiko: L' Humanite: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

L' Humanite: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής



Με έγγραφο της διεύθυνσης της ΕΡΤ προς το υπουργείο Οικονομικών που αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «L' Humanite» και έχει ημερομηνία 27 Μαΐου 2013 φαίνεται ότι... η δημόσια ραδιοτηλεόραση είχε σημαντικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2013, που σύμφωνα με την εφημερίδα δεν δικαιολογούν το κλείσιμο λόγω περικοπών των δημοσίων δαπανών.

Τα επιχειρήματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ καταρρέουν το ένα μετά το άλλο γράφει στο ίδιο δημοσίευμα η «L' Humanite».

Πρώτο από όλα το οικονομικό με το έγγραφο που έφθασε ταχυδρομικώς στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας και φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, Χρήστου Κουπελίδη και απευθύνεται στο υπουργείο Οικονομικών, τη διεύθυνση ΔΕΚΟ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παρά την ύφεση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει καταστήσει ζημιογόνα τα περισσότερα ραδιοτηλεοπτικά μέσα η ΕΡΤ είναι μία επικερδής επιχείρηση. Μάλιστα, το πρώτο τρίμηνο του 2013 τα κέρδη της έφθασαν τα 40.967.740 ευρώ, όπως δείχνει το έγγραφο με ημερομηνία 27 Μαΐου.

Η «L' Humanite» συνδέει, στη συνέχεια, το «πράσινο φως» του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα με την ανακοίνωση της περασμένης Τρίτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην έκκληση του προέδρου της EBU, Ζαν-Πολ Φιλιπό από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «να ανακαλέσει η ελληνική κυβέρνηση την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» με την επισήμανση ότι «τα καλύτερα όπλα είναι οι κάμερες και τα μικρόφωνα».
thestival.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!