tromaktiko: «Άγνωστο» Μέλος: Ο Δημητριάδης παρουσίασε τον Καϊκίτη τέσσερις μήνες μετά τον διορισμό του

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

«Άγνωστο» Μέλος: Ο Δημητριάδης παρουσίασε τον Καϊκίτη τέσσερις μήνες μετά τον διορισμό του



Για πρώτη φορά χθες ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, παρουσίασε το έκτο μέλος του Διοικητικού συμβουλίου, τέσσερις μήνες μετά τον διορισμό του από την...
κυβέρνηση Χριστόφια.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του ΑΝΤ1, τέσσερις μόλις μέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών, τον Φεβρουάριο, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και σε συνεργασία με τον Διοικητή Πανίκο Δημητριάδη, προχώρησε στο διορισμό του Λάμπρου Καϊκίτη, ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, σε αντικατάσταση του Μάριου Κλείτου. Η απόφαση λήφθηκε στις είκοσι Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως ένα μήνα μετά, στις είκοσι-δύο Μαρτίου.

Ο Λάμπρος Καϊκίτης, όπως αναφέρεται στην επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως με ημερομηνία 22 Μαρτίου, είναι Συντονιστής στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων σε κολλέγιο στη Λεμεσό και απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου στις Πολιτικές Επιστήμες, στην Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Ωστόσο, γεννά πολλά ερωτηματικό το γεγονός ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή δηλώνει άγνοια για την εν λόγω υπόθεση. Διευκρινίζει μάλιστα πως το όνομα του κ. Καϊκίτη του είναι άγνωστο και πως ο ίδιος δεν ήταν καν παρών στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου στο οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, με δεδομένο ότι στο εξαμελές συμβούλιο, στο οποίο μετέχει και ο εκάστοτε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, τις δύο θέσεις θα κατείχαν δύο πρόσωπα που διορίστηκαν επί Δημήτρη Χριστόφια, αφού παρέμενε στη θέση του ο Νίκος Κωνσταντίνου, ο Πανίκος Δημητριάδης διασφάλισε ότι θα εξακολουθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, έστω και με το διορισμό των τριών μελών από την παρούσα Κυβέρνηση, καθώς ο ίδιος έχει τη νικώσα ψήφο σε κάθε απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λάμπρος Καϊκίτης ποτέ μέχρι σήμερα δεν εμφανίστηκε στην Κεντρική Τράπεζα.

Το έκτο μέλος, ανακοίνωσε και παρουσίασε ο Πανίκος Δημητριάδης, για πρώτη φορά, τέσσερις μήνες μετά το διορισμό του από την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, χθες σε γεύμα γνωριμίας, με τα τρία μέλη που διόρισε η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!