tromaktiko: Δήλωση Βουλευτή Κώστα Γιοβανόπουλου "Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας"

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Δήλωση Βουλευτή Κώστα Γιοβανόπουλου "Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας"



Λεζάντα: Ο δίσκος της Φαιστού, που βρέθηκε το 1908 στα ερείπια του παλαιού Μινωικού ανακτόρου της Φαιστού στην Κρήτη, επιλέχθηκε από το Ι.Τ.Ε ως έμβλημα...
εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα δικά του οράματα και επιδιώξεις.

Το Ηράκλειο Κρήτης συνδέεται στενά με το Ι.Τ.Ε. μια εκπληκτική "ορχήστρα" Αριστείας και Καινοτομίας στο χωριό της τριτοβάθμιας εθνικής μας εκπαίδευσης. Έξι διαφορετικά ινστιτούτα παγκοσμίου επιπέδου, πανεπιστημιακές εκδόσεις της τελειοθηρίας, αστεροσκοπείο στο Σκίνακα πανευρωπαϊκού βεληνεκούς. Δεν βάζει ο νους σου πόσο κεφάτο είναι τούτο το περιβόλι γνώσης, πόσο συναρπαστικά ζουν Μαθητές και Δάσκαλοι τη διάχυση της πληροφορίας.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συναντήσεις μου με τους καθηγητές, ερευνητές, μεταδιδακτορικούς και όχι μόνο φοιτητές, τους πολυεπιστήμονες εν πάση περιπτώσει που μας εξηγούν από εργαστήριο σε εργαστήριο πως οι λύσεις βρίσκονται εδώ : σε συνέργειες που αιφνιδιάζουν μόνο θετικά, σε συλλογική αισιόδοξη δουλειά, σε άνοιγμα πνευματικών οδών και ευκαιριών ώστε να πάψει η διαρροή εγκεφάλων στο εξωτερικό για τα ελληνόπουλα. Να γίνει το brain-drain μια brain-exchange, η νεολαία μας να αντιμετωπίζεται ως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αξία εξόδου προς το μέλλον.

Ας μάθουμε όλοι κάτι περισσότερο για το Ι.Τ.Ε. Και οι επιχειρηματίες. Να δουν ότι το κόστος της τεχνολογικής έρευνας δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!