tromaktiko: Κλείνει οριστικά λόγω παραγραφής η υπόθεση του νευροχειρουργού Δ. Ρολόγη

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κλείνει οριστικά λόγω παραγραφής η υπόθεση του νευροχειρουργού Δ. Ρολόγη



Παύει οριστικά, λόγω παραγραφής, η ποινική δίωξη σε βάρος του νευροχειρουργού, Δημήτρη Ρολόγη, για την αναπηρία...
που προκλήθηκε στον σύζυγο της Αλεξίας Έβερτ, Γιώργο Αλβέρτη, μετά από επέμβαση αφαίρεσης κύστης από τον εγκέφαλο.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε βάσιμη την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών που αθώωσε το γιατρό, από την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια, ωστόσο, η δίκη δεν μπορεί να επαναληφθεί, καθώς έχει συμπληρωθεί ο χρόνος παραγραφής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αλβέρτης υπέστη βαριά αναπηρία κατά το μετεγχειρητικό στάδιο, εξαιτίας επιπλοκών.

Ο χειρουργός είχε καταδικαστεί σε πρώτο δικαστικό βαθμό σε φυλάκιση δύο ετών, ωστόσο, το Εφετείο τον αθώωσε, κρίνοντας ότι δεν ευθυνόταν κατά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αφού το διάστημα αυτό ήταν διευθυντής σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που χειρουργήθηκε ο σύζυγος της Αλεξίας Έβερτ.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αριθμ 971/2013 απόφασή του, έκρινε, κατά πλειοψηφία (4-1), ότι η αθωωτική απόφαση έχει ασάφειες, λογικά κενά και ελλείψεις στην αιτιολογία, που δεν επιτρέπουν στους αρεοπαγίτες να ελέγξουν τη βασιμότητα ή μη της κατηγορίας.

Η πλειοψηφία έκρινε, ότι οι γιατροί δεν έχουν ευθύνη μόνο κατά το στάδιο της επέμβασης, αλλά εξακολουθούν να έχουν ευθύνη και για την παρακολούθηση της υγείας των ασθενών κατά το μετεγχειρητικό στάδιο, έστω και εάν υπηρετούν σε άλλο νοσοκομείο.

directnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!