tromaktiko: Καταστροφική αδιαφορία.... ακόμη να αποκατασταθούν οι καταστροφές από τις θεομηνίες

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Καταστροφική αδιαφορία.... ακόμη να αποκατασταθούν οι καταστροφές από τις θεομηνίες



προς δημοτικη αρχη δημου Λεσβου 
Από το Γενάρη του 2010 η Άργενος είναι κομμένη στα δύο. Ο δεύτερος κύριος δρόμος πρόσβασης προς το χωριό και η πλατεία έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις δυνατές βροχές. Τριάμισι χρόνια έχουν περάσει και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για την αποκατάσταση των...
ζημιών, ούτε έχουν παρθεί, τουλάχιστον, τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλούς πρόσβασης για τους κατοίκους που με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας περνούν καθημερινά για να πάνε στα σπίτια τους.

Στρατιές ειδικών –γεωλόγων, μηχανικών, νομαρχών, αντινομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων έχουν παρελάσει από εκείνο το σημείο χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση. Μόνο υποδείξεις και υποσχέσεις.

Στις 3 Απριλίου 2012 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέσβου ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης-ανακατασκευή πλατείας στην Άργενο Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας» προϋπολογισμού 115.000 € και «Καθορισμός τρόπος εκτέλεσης» παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Αργένου. Έχει περάσει ενάμιση χρόνος που πάρθηκε η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά τις καθημερινές οχλήσεις και διαμαρτυρίες τόσο του ίδιου του προέδρου και τις παρεμβάσεις μου στο Δ.Σ. αλλά και των κατοίκων της Αργένου δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια. Αντιθέτως, οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι οι εξής: 1. Δεν υπάρχει προϋπολογισμός, 2.η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει την εκτέλεση του έργου στην οικονομική επιτροπή.

Επικαλούνται ψευδώς ότι έφεραν το θέμα στην οικονομική επιτροπή για απευθείας ανάθεση στο συγκεκριμένο εργολάβο από την Άργενο αλλά δεν ψηφίστηκε από τα μέλη της αντιπολίτευσης στην παραπάνω επιτροπή ή γι’ αυτό καθυστερεί την εκτέλεσή του. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ένα τόσο μεγάλο ποσό δε μπορεί επ’ ουδενί να διατεθεί για την απευθείας ανάθεση για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου, παρόλη την αναγκαιότητα που υπάρχει.

Είναι προσφιλής η γκεμπαιλίστικη τακτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή αυτά τα δυόμιση χρόνια, μετατοπίζοντας τις ευθύνες και την ανικανότητά της στους άλλους, κερδίζοντας χρόνο και εξοικονομώντας χρήματα.

Αλήθεια, τα χρήματα από τη ΣΑΤΑ που έχει στο ταμείο του ο Δήμος Λέσβου πότε θα τα διαθέσει;

«ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ»: Αυτή η περίφημη έκφραση που αποτέλεσε βασικό πυρήνα της προεκλογικής πολιτικής προπαγάνδας του τριπτύχου Υπόσχεση-Απόφαση-Εξαγγελία από το 2011 πότε θα υλοποιηθεί;

Που βρίσκονται οι αποφάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για εκτέλεση μικρών έργων που αναφέρονται στο Τεχνικό πρόγραμμα;

Πότε θα υλοποιηθούν;

Μήπως το τελευταίο τρίμηνο πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2014;

Δυστυχώς χρησιμοποιείτε μεθόδους και πρακτικές που γύρισαν τον τόπο μας στη δεκαετία του ’50. Σταματήστε να περιφέρεστε από χωριό σε χωριό σαν ολιγομελής θίασος που έχετε μείνει με μοναδικό σκηνικό έναν σταματημένο προωθητή γαιών (μπουλντόζα) και έναν ισοπεδωτή γαιών (γκρέιντερ), μόνο και μόνο για να φωτογραφηθείτε πάνω από τις καταστροφές που άφησαν οι θεομηνίες του 2010, 2012, 2013 στο εσωτερικό και αγροτικό δίκτυο όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ οι αποκαταστάσεις των βλαβών έπρεπε να έχουν γίνει χτες.

Το κόστος για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας ανά Δημοτική Ενότητα είναι πολύ μικρό, μπροστά στο δυσβάσταχτο και μεγάλο κόστος που επιβαρύνει τους κατοίκους, τους κτηνοτρόφους και τους ελαιοπαραγωγούς που κινούνται καθημερινά στο κατεστραμμένο εσωτερικό και αγροτικό δίκτυο.



Δημιουργικη Πορεια
Δημητρης Βελουτσος, δημοτικος συμβουλος

lesvosnews.net
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!