tromaktiko: Κύμη: Είναι απλήρωτοι 8 μήνες και τώρα τους πετάνε και στον δρόμο!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κύμη: Είναι απλήρωτοι 8 μήνες και τώρα τους πετάνε και στον δρόμο!



Αν θα κλείσει και το εργοστάσιο, η ανεργία στην Κύμη θα αγγίξει το 80%! Δραματική είναι η κατάσταση στην πόλη που όπως φαίνεται θα ζήσει θλιβερές στιγμές.
Το μοναδικό εργοστάσιο που υπήρχε πάει για λουκέτο μετά από 26 χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

Και δεν καταστρέφεται μία περιοχή αλλά μπαίνει μέσα και το δημόσιο για αυτό το λουκέτο. Στην Κύμη που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και ζουν μέσα στην αβεβαιότητα υπάρχει στο τραπέζι μία παραγγελία που θα δώσει ζωή για αρκετό καιρό!

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που δεν αξιοποιήται...

Ναι το ερώτημα είναι εύλογο : “και γιατί δεν πέφτουν οι υπογραφές”;Γιατί απλά θέλουν να την οδηγήσουν στην σφαγή σαν την Ιφιγένεια.

Η θυσία της Ιφιγένειας φαντάζει πιο αληθινή από ποτέ, αφού η Ηλεκτρομηχανική Κύμης ως θυγατρική του ομίλου των Αμυντικών Συστημάτων «προσφέρεται» για μερικούς ως «ο πιο αδύναμος κρίκος» της αμυντικής βιομηχανίας.

Έτσι, ένα εργοστάσιο παραγωγής πολεμικού υλικού, είναι έτοιμο να ριχτεί στην πυρά και οι εργαζόμενοι ως εξιλαστήρια θύματα να θυσιαστούν στο βωμό της τρόικας την ώρα που ο στρατός ζητά κράνη και αν δεν τα πάρει από την Κύμη, τότε θα ψάξει σε ιδιώτες και θα πληρώσει και πιο πολλά.

Βάσει της κοινοτικής οδηγίας που αφορά τον κατάλογο προϊόντων συνδεόμενων με τον τομέα της Άμυνας, αναφέρονται τα προϊόντα κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα και στολές ΡΒΧΠ.

Κάποτε ο προαύλιος χώρος του εργοστασίου ήταν γεμάτος με φορτηγά που μετέφεραν τις παραγγελίες. Τώρα ερήμωσε...

Ήταν προδιαγεγραμμένο, ήταν προμελετημένο και πολλές φορές το σωματείο της ΗΜΚ το είχε καταγγείλει ότι υπήρχε η μεθόδευση από κύκλους των ΕΑΣ για κλείσιμο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα η ανεργία στην περιοχή θα αγγίξει το 80% μιας και 58 οικογένειες, που οκτώ μήνες έχουν να πληρωθούν, πετιούνται στον δρόμο, στην ανέχεια, στην πείνα, στον αφανισμό.

"Σε έναν Δήμο που απαριθμεί 3.500 κατοίκους, δυσπρόσιτο και χαρακτηρισμένο ως Άγονη και Μειονεκτική περιοχή με ποσοστό ανεργίας 80%!!.Μόνο αν θέλειςνα οδηγήσεις σε αυτοκτονία τους εργαζόμενους παίρνεις τέτοιες αποφάσεις…" σύμφωνα με δελτίο τύπου των εργαζόμενων. 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!