tromaktiko: Εορτασμοί στα εκκλησάκια του Αϊ Γιάννη Μελισσίων και Πεντέλης

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Εορτασμοί στα εκκλησάκια του Αϊ Γιάννη Μελισσίων και Πεντέλης



Στο γραφικό εξωκλήσι των λατόμων πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία με αφορμή τον εορτασμό της Αποτομής της...
Κεφαλής του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 το πρωί, στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.

Πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων εργάτες των παλιών λατομείων Πεντέλης, με σεβασμό και κατάνυξη, παρακολούθησαν την λειτουργία τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Προστάτη τους.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, συνδεδεμένος με άρρηκτους δεσμούς με το ξωκλήσι, παρέστη στη θεία λειτουργία με Δημοτικούς Συμβούλους.

Και για την ιστορία:

Το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου “των Λατόμων” βρίσκεται στη διαδρομή από τον Άγιο Παντελεήμονα προς την κορυφή του Πεντελικού (Πυργάρι), στα δεξιά του δρόμου, κρυμμένο σε χαράδρα και είναι χτισμένο πάνω σε ίχνη παλαιού Βυζαντινού ναού. Γιορτάζει στις 29 Αυγούστου.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννου του Πρόδρομου, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 το βράδυ στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Τον Μέγα Εσπερινό παρακολούθησαν οι κάτοικοι της περιοχής και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανεία της Αγίας Eικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθη ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!