tromaktiko: "Οχτώ μαχαιριές στην πόλη μας"

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

"Οχτώ μαχαιριές στην πόλη μας"



του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ
1. Όλοι οι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν, είτε με το νόμο του 2000, είτε με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2004 ή με άλλους νόμους (Ν.2190/94, 2725/97), ουσιαστικά εξοβελίζονται μιας και χάνουν... μονομιάς 30 μόρια. Πανελλαδικά εκτιμώνται γύρω στις 120.000. Σ΄ ολόκληρο το νομό και στο Δήμο Ηρακλείου φαίνεται ότι είναι πολλοί.

2. 45 άτομα στους παιδικούς σταθμούς από το ΕΣΠΑ που τελείωσε η σύμβασή τους, βρίσκονται πάλι σε εκκρεμότητα.

3. Όλοι οι συμβασιούχοι και τα περίπου 135 άτομα στην καθαριότητα επίσης με αβέβαιο μέλλον.

4. Ακούγεται επίσης ότι κάτι συμβαίνει και με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

5. 30 σχολικοί φύλακες στο Ηράκλειο κινούνται ήδη δικαστικά και τους έχουν επιδοθεί διαπιστωτικές πράξεις.

6. 100 δημοτικοί αστυνομικοί μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και πολύ φοβάμαι ότι οι πρώτες φουρνιές αυτών είναι ήδη καταδικασμένοι, εάν δεν αντιδράσουμε και προβλέπω μόνο καμιά εικοσαριά να επιζήσουν με κριτήρια (π.χ μονογονεϊκές οικογένειες).

7. Παρά την απόφαση του ΣτΕ για παύση εργασιών στον παραλιακό, καταλύονται θεσμοί και συνεχίζεται παράνομα η διάνοιξη του δρόμου, που αντί 20 μέτρα γίνεται 10, με αποτέλεσμα να χαντακώνεται η Αλικαρνασσός. Επίσης, ενώ το master plan προβλέπει χώρο του ΟΛΗ, αυτοί μέσα στη χερσαία ζώνη πάνε να κάνουν πεζόδρομο.

8. Ακούγεται για το πολιτιστικό κέντρο ότι θα χρειαστούν 15 εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμό θεατρικών χώρων κ.λ.π. Αλήθεια πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα μέσα σε τέτοια κρίση; Επίσης, η παράδοση-παραλαβή πώς υπολογίζεται να γίνει όταν ήδη δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί καταγγελίες για την τεχνική υπηρεσία και ο άλλος εταίρος που κατέχει το 60% είναι σε πτώχευση;

Τα παραπάνω οκτώ ζητήματα τα θεωρώ, ως βουλευτής, τεράστιας σημασίας για την πόλη μας και γι΄ αυτό τα αποστέλλω στο Δήμαρχο και ξεχωριστά σε κάθε δημοτικό σύμβουλο για προβληματισμό και για δράση μήπως τελικά περισώσουμε κάτι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!