tromaktiko: Nόμοις πείθου, μια ενδιαφέρουσα άποψη

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Nόμοις πείθου, μια ενδιαφέρουσα άποψη



Οι πολιτικοί μας κυρίως οι κυβερνώντες αλλά και οι εκκολαπτόμενοι για κυβερνήτες, έχουν την εντύπωση ότι δουλειά τους είναι τα ωραία λόγια (προφορικά) άντε και γραπτά καμιά φορά (νόμοι) , που άλλοι τους γράφουν κι αυτοί απλά τους υπογράφουν... πολλές φορές χωρίς καλά καλά να τους διαβάσουν (μνημόνιο).

Θα πρέπει να μάθουν μια και καλή ότι (κυρίως) δουλειά τους και (κυρίως) στην Ελλάδα (όπως οι ίδιοι την κατάντησαν) είναι η πιστή αμετάκλητη άμεση και πιστή εφαρμογή των νόμων, προς πάσαν κατεύθυνση, χωρίς καμία εξαίρεση, γιατί το ''ξήλωμα'' αρχίζει πάντα από το σπάσιμο μιας μικρής κλωστούλας.

Όταν (πχ.) ο νόμος λέει ότι ο μοτοσικλετιστής πρέπει να φοράει κράνος, θα φοράει και ο υπουργός και ο εργάτης και η κυρία και η μη... κυρία, και μόνο για την μη τήρηση αυτού του νόμου, πολλοί σωστά σκεπτόμενοι Ευρωπαίοι, δεν αφήνουν τα παιδιά τους να έρχονται στην Ελλάδα για τουρισμό.

Εάν δεν πράττουν τα αυτονόητα οι διοικούντες, τότε δίκαια οι πολίτες θα τους θεωρούν υπεύθυνους και συνένοχους,για όσα στραβά συμβαίνουν στο τόπο μας, και τότε ο μισθός τους δεν θα είναι άξιος , ούτε αυτοί άξιοι του μισθού τους.

Κάνω έκκληση επίσης στους πολιτικούς της αντιπολίτευσης να πουν στους ψηφοφόρους τους, ότι η τήρηση των νόμων είναι υποχρέωση τους, αλλιώς θα υποψιαστώ ότι θα χρησιμοποιήσουν την παραβατικότητα των πολιτών όχημα,για την ανέλιξη τους στην εξουσία, δίκην νέων σωτήρων, αλλά απ' ότι φαίνεται όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου,πέφτει ο ίδιος μέσα, κάποτε, κάποιος (στον τόπο μας) προσπαθούσε να κυβερνήσει με 151 βουλευτές, ''πως αλλάζουν τα πράγματα,'' που έλεγε και ο συχωρεμένος ο Αυλωνίτης.

Θα' θελα επίσης να προσθέσω ότι, δεν θα ανακαλύψουμε την μπαρούτη σήμερα στην Ελλάδα, και δεν έχουμε δυστυχώς και τον ανάλογο χρόνο, ας κάνουμε ότι κάνουν και στο τελευταίο καντόνι της Ελβετίας, εφαρμογή των κανόνων που οι ίδιοι ψήφισαν, αλλιώς θα υποψιαστώ ότι τις φωνές των Ευρωπαίων εταίρων μας, τις χρησιμοποιούν σαν παραφωνίες στο... έργο τους.Τέλος, προς όλους εμάς ένα έχω να πω, αυτό που λέγαν και οι πρόγονοι μας, οι οποίοι ήξεραν πολλά για την εποχή τους.

Νόμοις πείθου .
Π.Κ.Μ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!