tromaktiko: Στην ευρωπαϊκή αγορά νέο αντικαρκινικό φάρμακο

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Στην ευρωπαϊκή αγορά νέο αντικαρκινικό φάρμακο



Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών για τη... διάθεση στην αγορά του αντικαρκινικού φαρμάκου Stivarga ως αγωγή για την αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται από το στόμα και ενδείκνυται για τους ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν άλλη θεραπεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 3ης φάσης μελέτης, το «Stivarga αυξάνει σημαντικά την επιβίωση ασθενών που είναι δύσκολο να θεραπευτούν» τονίζει φαρμακευτικός όμιλος.

Η Bayer έχει ήδη λάβει την έγκριση των ιαπωνικών και αμερικανικών αρχών για την διάθεση του φαρμάκου με αυτή την ένδειξη.

Το Stivarga, που είναι γνωστό και με την ονομασία Regorafenib, έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για τη θεραπεία στρωµατικών όγκων του πεπτικού (GIST).

Είναι ένα από τα σημαντικότερα φάρμακα της Bayer, όπως το αντιπηκτικό Xarelto ή ακόμη το Eylea, για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ), μια πάθηση που προσβάλλει το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!