tromaktiko: Σε κλοιό κινητοποιήσεων το ΤΕΙ Κρήτης – Νέο 48ωρο λουκέτο

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σε κλοιό κινητοποιήσεων το ΤΕΙ Κρήτης – Νέο 48ωρο λουκέτο



Το ντόμινο των απεργιακών κινητοποιήσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζεται και συμπαρασύρει στη δίνη των αντιδράσεων και της αβεβαιότητας και το ΤΕΙ Κρήτης. Το ΤΕΙ μετά την απόφαση για “λουκέτο” από... τη σύγκλητο, παραμένει κλειστό με αποτέλεσμα την αναστολή των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών και την μη πραγματοποίηση εγγραφών φοιτητών και εξετάσεων.

Τα σωματεία εργαζομένων στον χώρο του ΤΕΙ Κρήτης (εκπαιδευτικό, ειδικό τεχνικό και διοικητικό προσωπικό), σε μαζικές συνελεύσεις τους αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με 48ωρη καθολική απεργία (Πέμπτη και Παρασκευή).

Οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή έπειτα από τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου που σαφέστατα όπως τονίζουν οδηγούν στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στην συρρίκνωση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και στις απολύσεις προσωπικού όλων των κλάδων. Οι Σύλλογοι των εργαζομένων στο ΤΕΙ Κρήτης, σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το απεργιακό διήμερο, θα αποφασίσουν σχετικά με το είδος και την μορφή των κινητοποιήσεών τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.
prismanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!