tromaktiko: Προς το νέο ΕΣΠΑ η είσοδος της Πρέβεζας - Απομάκρυνση της εθνικής οδού που διέρχεται από τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Προς το νέο ΕΣΠΑ η είσοδος της Πρέβεζας - Απομάκρυνση της εθνικής οδού που διέρχεται από τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης



Σε τέσσερις μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τη νέα είσοδος της πόλης της Πρέβεζας και την απομάκρυνση της εθνικής οδού που σήμερα διέρχεται μέσα από... τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Το γεγονός ότι ένας αρχαιολογικός χώρος διασχίζεται από έναν εθνικό δρόμο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ήταν να βρει τρόπο για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Έτσι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται το πρώτο, ίσως όμως και το πιο καθοριστικό βήμα, που είναι η εκπόνηση της μελέτης.

Ο χρόνος εκτιμάται ότι δεν θα είναι μεγαλύτερος των τεσσάρων μηνών. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου ο φάκελος του έργου θα έχει ωριμάσει έτσι ώστε να είναι εφικτή η ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ.

Με δεδομένο δε, ότι η νέα προγραμματική περίοδος θα έχει ελάχιστα χρήματα για υποδομές, το έργο θα προχωρήσει σε συνδυασμό με τις πολιτιστικές διαδρομές, την ανάδειξη δηλαδή των αρχαιολογικών χώρων.

«Συνδυάζοντας τον πολιτισμό με τις υποδομές, που είναι απαραίτητες για την πρόσβαση στα ίδια τα μνημεία και για την ανάδειξή τους, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το έργο αυτό, όπως θα γίνει και με άλλα μνημεία στην Ήπειρο» τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη και κυρίως να δώσει λύσεις στο νέο ΕΣΠΑ όπου οι κατευθύνσεις του είναι εντελώς διαφορετικές από τις σημερινές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!