tromaktiko: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων με Κομισιόν και Τρόικα για την τύχη ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων με Κομισιόν και Τρόικα για την τύχη ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ



Διαστάσεις θρίλερ για την τύχη τριών μεγάλων προβληματικών επιχειρήσεων και των χιλιάδων εργαζομένων τους λαμβάνει... η απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των σχεδίων αναδιάρθρωσης που υπέβαλε η κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός και οι επαφές του πρωθυπουργού με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες βράδυ, προκειμένου να βρεθεί σχέδιο διάσωσης για τις αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΣ-ΕΛΒΟ, στο παρά πέντε της έλευσης των ξένων ελεγκτών στην Αθήνα. Σύσκεψη επιτελών του υπουργείου Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα θα πραγματοποιηθεί και σήμερα για την τύχη της βιομηχανίας παραγωγής νικελίου ΛΑΡΚΟ.

Ουσιαστικά η Κομισιόν, με τη γνωμοδότηση της, ζητά τον «ξαφνικό θάνατο» χωρίς για τις επιχειρήσεις αυτές, ακόμα και χωρίς να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι, καθώς απορρίπτει τα σχέδια αναδιάρθρωσης που υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας για εκκαθάριση «εν λειτουργία», υποδεικνύοντας εμμέσως να εφαρμοστεί το μοντέλο κλεισίματος της ΕΡΤ.

Για τον έλεγχο του Σεπτεμβρίου από την Τρόικα, είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο ότι θα έχει βρεθεί βιώσιμη λύση για τις τρεις κρατικές βιομηχανίες ώστε να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τον κρατικό προϋπολογισμό με επιχορηγήσεις –που η ΕΕ θεωρεί «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν ότι σε καμμία περίπτωση δεν εξετάζεται το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών ΕΑΣ-ΕΛΒΟ. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν επίσης ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει λήξει ακόμη και θα δοθεί μάχη.
newmoney.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!