tromaktiko: Αναζητούν κάδο ελικοπτέρου σε βυθό φράγματος στην Πάφο

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αναζητούν κάδο ελικοπτέρου σε βυθό φράγματος στην Πάφο



Ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Πάφο, για άγνωστο λόγο, έχασε τον κάδο του κατά την ώρα του γεμίσματος, με αποτέλεσμα αυτός να καταλήξει στον βυθό του φράγματος Κανναβιού.

Πρόσφατα, υποβλήθηκε αίτηση στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για παραχώρηση άδειας ώστε δύτες να αρχίσουν προσπάθειες για εντοπισμό και ανέλκυσή του. Το ΤΑΥ, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως, έθεσε μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εάν βέβαια τελικά πραγματοποιηθεί.

Για την αίτηση που υποβλήθηκε, ενημερώθηκε και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, από το οποίο ζητήθηκε, σε περίπτωση πραγματοποίησης της επιχείρησης, να έχει επιτόπου επιθεωρητή του, ώστε το ΤΑΥ να είναι σίγουρο ότι θα τηρηθούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχει θέσει, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει εκτιμηθεί επακριβώς το κόστος της όλης επιχείρησης, όμως σε περίπτωση που αυτό υπερβαίνει ή πλησιάζει εκείνο της αγοράς νέου κάδου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η επιχείρηση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Παρόλα αυτά, στο όλο θέμα προκύπτουν και αρκετά άλλα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι εμπλεκόμενοι. Για παράδειγμα, πρέπει να δοθεί σαφής απάντηση στο ερώτημα γιατί ο κάδος κατέληξε στον βυθό του φράγματος και εάν υπήρχε περίπτωση αυτός να αποκοπεί από τον γάντζο που τον συνδέει με το ελικόπτερο άλλη στιγμή και να καταλήξει στην περιοχή των πυρκαγιών, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές πυροσβεστών ή άλλων ατόμων που ασχολούνταν με την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Επιπλέον, πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα εάν από την πτώση του κάδου, υπάρχουν οποιεσδήποτε επιπτώσεις στο όλο οικοσύστημα του φράγματος.

philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!