tromaktiko: Αυξάνονται τα κατειλημμένα σχολεία στο Ρέθυμνο

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αυξάνονται τα κατειλημμένα σχολεία στο Ρέθυμνο



«Φουσκώνει» το κύμα των καταλήψεων στο Ρέθυμνο, αφού χθες προστέθηκαν νέα σχολεία στην αλυσίδα που άρχισε να φτιάχνεται τη Δευτέρα.
Συνολικά υπό κατάληψη στο νομό Ρεθύμνου τελούν το 1ο γυμνάσιο – λύκειο, το 2ο γυμνάσιο – λύκειο, το 3ο γυμνάσιο – λύκειο, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, το γυμνάσιο Ατσιποπούλου και το λύκειο Πανόρμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το Μουσικό σχολείο Ρεθύμνου, στο οποίο όμως η διαφορά είναι ότι η κατάληψη γίνεται από κοινού με τους γονείς.

Το Μουσικό σχολείο άλλωστε είναι από τα σχολεία που τα τελευταία χρόνια βλέπει τα προβλήματά του να διογκώνονται, καθώς έχει έλλειψη μουσικών, εκτός από τις ειδικότητες των βασικών μαθημάτων, και αντιμετωπίζει σοβαρό κτηριακό πρόβλημα.

Γενικότερα αυτό που προβάλλεται ως κυρίαρχο αίτημα σε όλα τα κατειλημμένα σχολεία είναι η αλλαγή του νέου εξεταστικού συστήματος των πανελλαδικών, αφού καλούνται να δίνουν εξετάσεις οι μαθητές και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Παράλληλα οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, η ελλιπής χρηματοδότηση για τα σχολεία, αναφέρονται μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών.

Φαίνεται πάντως ότι αυτή τη φορά οι μαθητές δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με ιδιαίτερα θυμωμένους γονείς, αντίθετα σε κάποια σχολεία υπάρχει η στήριξη αυτών διότι θεωρούν πως η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας συνεχίζεται σε βάρος των παιδιών τους.

Άλλωστε αυτήν την εβδομάδα θα γίνει η γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης των γονέων τοπικά.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βήματος, ο Κων. Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, «είναι να προστατέψει τους μαθητές να μη χάνουν μαθήματα και να αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια».
goodnet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!