tromaktiko: Αναβολή στη δίκη για την απαγωγή του Πανεπιστημιακού καθηγητή

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αναβολή στη δίκη για την απαγωγή του Πανεπιστημιακού καθηγητή



Για τις 5 Μαίου του 2014 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής ενός 53χρονου σήμερα καθηγητή...
του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, με αφορμή την εξαφάνιση μιας 20χρονης φοιτήτριας

Κατηγορούμενοι για την απαγωγή είναι 5 άτομα, 3 άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων ο ένας αδερφός της φοιτήτριας. Διώκοντας για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργια στην αρπαγή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία όπλου και φυσσιγγίων και οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση.

Η δίκη αναβλήθηκε καθώς απουσίαζαν οι βασικοί κατηγορούμενοι, οι οποίοι- σύμφωνα με τον συνήγορό τους Διονύση Βέρα- "εγκλωβίστηκαν" στο δρόμο με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών . Παράλληλα όμως απουσίαζε και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο δικηγόρος δηλαδή του καθηγητή, ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκος Σαλαβράκος.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος σήμερα αδερφός της φοιτήτριας, μαζί με ένα ακόμα από τους κατηγορούμενους, 30 ετών, στις 26 Αυγούστου του 2010, απήγαγαν τον καθηγητή, στην διάρκεια των διακοπών του στον Κουντουρά του Μακρύ Γιαλού και τον μετέφεραν σε κτίσμα αντλιοστασίου στην Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας.
Αφορμή για την απαγωγή, οι πληροφορίες που είχε η οικογένεια της 20χρονης - η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 18 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου, στην περιοχή του Πετρέ- ότι ο καθηγητής είχε επικοινωνία με την κοπέλα. Μάλιστα τις πληροφορίες τους αυτές τις είχαν μεταφέρει και στην αστυνομία, η οποία ερεύνησε το θέμα, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ουσιαστικό.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, μετά την απαγωγή, οι άνδρες κατακρατούσαν παράνομα και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή και οι δύο γυναίκες τον απείλησαν προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες για την κοπέλα.
Μετά από τρεις ημέρες, στις 31 Αυγούστου, ο απαχθείς, μη αντέχοντας τα όσα περνούσε επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με ένα κονσερβοκούτι και εισπνέοντας εντομοκτόνο.

Βλέποντας τον σε αυτή την κατάσταση, ο 34χρονος αδερφός της φοιτήτριας αποφάσισε να τον πάει στο Α.Τ Λαππαίων, όπου και συνελήφθη.
cretalive.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!