tromaktiko: Απόφαση για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές από την Περιφ. Ενότητα Κεντρικού Τομέα

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές από την Περιφ. Ενότητα Κεντρικού Τομέα



Μετά από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (εμπορικοί σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σύλλογοι εργαζομένων, Δήμαρχοι κλπ) η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κα Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, προχώρησε... στη λήψη της απόφασης σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στους οκτώ Δήμους που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα.

Η απόφαση ορίζει τα εξής:

Στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Καισαριανής επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις Κυριακές που ορίζονται στη παράγραφο 1 του άρθρου 16 του ν.4177/2013 (ΦΕΚ Α΄173)
Η παρούσα απόφαση δεν καταλαμβάνει ζητήματα που ρυθμίζονται με τις ειδικές διατάξεις που διέπουν τις τουριστικές περιοχές

Γ. Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και έως τον Ιανουάριο του 2015

Στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης συνεκτιμήθηκαν σημαντικές παράμετροι, όπως είναι ο εξαντλητικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μέσα από τον οποίο προέκυψε ότι η περαιτέρω επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές προϋποθέτει τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγοράς, καθώς και το γεγονός ότι o εν λόγω νόμος έχει ήδη επιφέρει σοβαρές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ Δήμοι που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα είναι οι εξής:
Αθηναίων
Βύρωνα
Γαλατσίου
Δάφνης & Υμηττού
Ζωγράφου
Ηλιούπολης
Καισαριανής
Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!