στιγμή σε αδυναμία πληρωμής προς τον ΟΑΕΕ και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, απειλούνται με κατασχέσεις.
Η προσπάθεια μας έχει ξεκινήσει πανελλαδικά μέσω του διαδικτύου και ερχόμαστε σε επαφή με όλους τους κλάδους των ελευθέρων επαγγελματιών.
Υπάρχει στήριξη της Κ.Α.Π.Α. (Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών Αγρινίου), που ξεκίνησε όλη την κίνηση, είναι μη κερδοσκοπικός φορέας με νομική προσωπικότητα!
Σκοπός των “Ανασφάλιστων του Ο.Α.Ε.Ε.” είναι να ενεργοποιήσει τον κόσμο ώστε να διεκδικήσει τα συμφέροντά του με τα κατάλληλα νομικά μέσα (εξώδικες, δικαστικές ενέργειες, κ.λ.π)
Η ομάδα μας, έχει ως στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε και την αλλαγή της ισχύουσας κατάστασης, δηλαδή να γίνει ανταποδοτική και όχι εισπρακτική όπως είναι τώρα!
Σας παραθέτουμε εδώ συνοδευτικά, τα αιτήματα της ομάδας μας:
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ Ο.Α.Ε.Ε.
1) Δικαίωμα στην επιλογή ταμείου κρατικού ή ιδιωτικού όπως γίνεται
στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες , Γερμανία - Βέλγιο κ.λ.π και επιστροφή κεφαλαίου σε όποιον δεν θέλει την συνέχισή του σε Ο.Α.Ε.Ε.
Ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΛΑ Η ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.
Δείτε τι ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες
στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2) Βάσει νόμου οι κρατήσεις για την ασφαλή διαβίωση πρέπει να είναι 20% του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία υπάγονται. Νόμος που δεν τηρείται από τον Ο.Α.Ε.Ε. Η νομική βάση για τον υπολογισμό των εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. ενυπάρχει στο Π.Δ. (Προεδρικό Διάταγμα) που τον διέπει: πρόκειται για το Π.Δ. 258/2005 που στη συνέχεια τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 5 – 2007.
3) Αναλογία: Ασφάλιστρα ανάλογα με το εισόδημα. Σύνταξη και περίθαλψη
ανάλογη με τα ασφάλιστρα.
4) Κατάργηση της δίωξης των ασφαλισμένων. Αποποινικοποίηση των οφειλών, ώστε ο "ασφαλισμένος" να μην χάνει την ελευθερία του αλλά ούτε την περιουσία του. Έτσι λοιπόν λέμε ΟΧΙ στη δίωξη του ασφαλισμένου. Οι πολίτες οφειλέτες του Ο.Α.Ε.Ε. δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση που τους μαστίζει. Γιατί λοιπόν να σύρονται στα δικαστήρια και στις φυλακές ως εγκληματίες;
5) Κατάργηση της απαίτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για θεώρηση ΚΒΣ.
Να μην εξαρτάται ο κάθε ασφαλισμένος από τον Ο.Α.Ε.Ε. για να θεωρήσει βιβλία ή στοιχεία ΚΒΣ, με αποτέλεσμα να κλείνει η μια επιχείρηση μετά την άλλη, αφού ο "ασφαλισμένος" αδυνατεί μέσα στην κρίση να πληρώσει δόσεις ή να κάνει ρύθμιση. Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να παύουν οι "ασφαλισμένοι" τις εργασίες τους, αφού οι πωλήσεις δίχως παραστατικά συνιστούν ποινικό αδίκημα. Αυτό το μέτρο αυξάνει την ανεργία και επιδεινώνει την Ελληνική οικονομία.
6 ) Διαγραφή του χρέους για τον κλάδο υγείας.
Αν κάποιος ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. ασθενήσει κατά το διάστημα που οφείλει ληξιπρόθεσμες οφειλές, τότε είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ και θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος για την θεραπεία του. Αν αργότερα ο "ασφαλισμένος - ανασφάλιστος" καταφέρει να εξοφλήσει στον Ο.Α.Ε.Ε. τις οφειλές με τις προσαυξήσεις τους, θα ήταν τότε λογικό και ηθικό να του καταβληθούν και τα χρήματα που δικαιούται για την περίθαλψη κλπ. Όμως ενώ ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν ζημιώθηκε από τον ασφαλισμένο, αφού τελικά έλαβε αναδρομικά όλες τις εισφορές και τις προσαυξήσεις για την καθυστέρηση, αρνείται να αποδώσει αναδρομικά τα χρήματα που δικαιούται ο ασφαλισμένος λόγω ασθενείας. Η λογική είναι απλή: αφού εσύ Ο.Α.Ε.Ε. δεν με καλύπτεις ασφαλιστικά, εγώ γιατί πρέπει να πληρώσω;
7) Να υπάρχουν κριτήρια αξιοπρεπούς διαβίωσης. Δεν νοείται κοινωνική ασφάλιση που στερεί στον πληθυσμό την δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης πάνω από το όριο της φτώχειας. (με κριτήρια βέβαια της πραγματικής οικονομίας)
8) Διαφάνεια στη διαχείριση του ταμείου.
Να δίνουν λογαριασμό πού επενδύουν τα χρήματά μας και πόσους τόκους πήραμε. Ο Ο.Α.Ε.Ε. παρανόμως και αδιαφορώντας καρπώνεται το περιουσιακό μας στοιχείοστο οποίο παρανόμως δεν έχουμε πρόσβαση ούτε δυνατότητα ελέγχου επί της διαχείρισης. Γιατί επενδύουν τα χρήματά μας σε χρηματιστήρια, τράπεζες κ.λ.π. άνευ της δικής μας ενημέρωσης και άδειας;
9) Αμφισβητούμε τις χρεώσεις που μας καταλογίζουν και προβαίνουμε σε παύση πληρωμών των εισφορών τους αμάχητα σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας (άρθρο 4Σ) που αναγνωρίζει και η νομολογία, όπως και αυτοί αμάχητα μας επιβάλουν το καθεστώς τους. Βάσει του συντάγματος (άρθρο 120Σ) και του ποινικού κώδικα που επιτάσσει, να μην συναινούμε ούτε να διευκολύνουμε την διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.