tromaktiko: ΝΤΡΟΠΗ! Πέταξαν το Μέγα Αλέξανδρο σε καρότσι με σκουπίδια στο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ! Πέταξαν το Μέγα Αλέξανδρο σε καρότσι με σκουπίδια στο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης



Ως συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ με τα αίσχη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης δείτε και αυτές τις φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Ίωνας.

Η προτομή του Μεγα-Αλέξανδρου μέσα σε καρότσι με σκουπίδια και...σαπούνια! Τι να σημαίνει αυτό; Ποιοι άθλιοι σκαρφίστηκαν αυτή την βεβήλωση στο σύμβολο της αρχαίας Ελλάδος και βασιλιά της Μακεδονίας;

Δείτε και αυτή τη φωτογρααφία: Κάδρα με τον Βελουχιώτη σε πρώτο πλάνο και σε δεύτερο πλάνο τον Αθανάσιο Διάκο στο Αρχ. Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πίσω από το κάδρο με τον Αθανάσιο Διάκο εικονίζεται άλλο, προφανώς με τον Μαντέλα. Τι σχέση έχει αυτό το αράδιασμα μέσα στο αρχαιολογικό Νουσείο Θεσσαλονίκης; Δείτε, υπάρχει συνέχεια. Δεν είναι πρώτο πλάνο ο Βελουχιώτης. Αν μεγαλώσει η εικόνα, προσέξτε τι έχουν βάλει οι...αθεόφοβοι μπροστά από αυτούς.

Αναπηρικές καρέκλες όπου στα πόδια τους υπάρχουν αραδιασμένα σαπούνια, πιο πέρα μια ανοιχτή οθόνη κομπιούτερ και στο βάθος μια όρθια κούκλα.

Όπως μας λένε, το ...εικαστικό δημιούργημα αναφέρεται στην Φρίντα Κάλο η οποία σε ηλικία 18 χρόνων έμεινε ανάπηρη όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε. Τα τραύματα που υπέστη η σπονδυλική της στήλη την ακολούθησαν σε όλη της ζωή. Ο πατέρας της για να τη βοηθήσει να αναρρώσει της έφερε έναν καμβά και έτσι άρχισε να ζωγραφίζει.

Όλο αυτό το εικαστικό σούργελο βρίσκεται στο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης;

Επαναλαμβάνουμε την ερώτηση: ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλος, είναι ενήμερος για όλα αυτά;

neakeratsiniou.blogspot.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!