συνεχίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι ερωτήσεις των υπερασπιστών του καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη τέως δημάρχου κινήθηκαν στη γραμμή ότι η υπεξαίρεση έγινε από τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη κι ότι η δράση του ξεκίνησε πριν αναλάβει ο εντολέας τους τη διοίκηση στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό, προσκομίστηκαν στο δικαστήριο τρεις αποδείξεις τραπεζικών καταθέσεων, του 1997 και 1998, στις οποίες, κατά τους ισχυρισμούς τους, ο Π. Σαξώνης εκταμίευσε ποσά χιλιάδων δραχμών, τότε, από τα δημοτικά ταμεία, χρήματα τα οποία εν συνεχεία κατέθεσε σε δικούς του λογαριασμούς. Όπως υποστήριξε η εκ των συνηγόρων του Β. Παπαγεωργόπουλου, Αλέκα Μαύρου, χαρακτηριστικό είναι ότι τα εκταμιευμένα χρήματα -που προορίζονταν για πληρωμές του δήμου- κατατέθηκαν ‘ατόφια' (ισόποσα) σε λογαριασμούς του Π. Σαξώνη, κάτι για το οποίο ο τελευταίος ρωτήθηκε από το δικαστήριο, απαντώντας ότι επρόκειτο για «σύμπτωση». Σε άλλο σημείο της σημερινής 7ης μέρας της δίκης, η Αναστ. Τσεμπερά, ερωτηθείσα σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Β. Παπαγεωργόπουλου, είπε ότι από την έρευνά της εντόπισε κωδικούς που δεν επέτρεπαν την εμφάνιση της αιτίας της χρηματικής κατάθεσης, ενώ, επιπλέον, διαπίστωσε ότι γινόταν μεταφορές χρημάτων από έναν λογαριασμό σε άλλον υπό τη μορφή των μετρητών κι όχι με επιταγές. Πάντως, η υπεράσπιση του τέως δημάρχου προσκόμισε πραγματογνωμοσύνη την οποία διενήργησαν πανεπιστημιακοί, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του άλλοτε δημάρχου, ήταν νόμιμα.
Γενικότερα, η Αναστ. Τσεμπερά επέμεινε στους ισχυρισμούς της περί ευθύνης του πρώην δημάρχου για το οικονομικό σκάνδαλο των 18 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι γνώριζε για την υπεξαίρεση και την επέτρεψε, αφού δεν ήλεγξε -ως όφειλε- ποτέ τη διαχείριση του πρώην ταμία Π. Σαξώνη και δεν εφήρμοσε το διπλογραφικό σύστημα. Εντύπωση προκάλεσε, την ίδια ώρα, η αναφορά της οικονομικής επιθεωρήτριας ότι το 2003 κι έπειτα από καταγγελία δημότη στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), σύμφωνα με την οποία «τρώγονται χρήματα των δημοτών», δόθηκε εντολή στην αρμόδια ΔΟΥ να γίνει φορολογικός έλεγχος στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την οικονομική επιθεωρήτρια ο έλεγχος στην ουσία δεν έγινε ποτέ λόγω των αντιδράσεων που συνάντησαν οι εφοριακοί μέσα στο δήμο.
«Πήγαν δύο μέρες από δύο ώρες και συνάντησαν φοβερή αντίδραση. Τους έλεγαν εμείς έχουμε το Ελεγκτικό Συνέδριο που μας ελέγχει. Δεν έβγαλαν αποτέλεσμα» κατέθεσε χαρακτηριστικά. Η δίκη διεκόπη για την επόμενη Τρίτη, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας.